Debreceni bronz a Frizbi Diákolimpián

Debreceni bronz a Frizbi Diákolimpián
© Fotó: Debreceni Frizbi Sportegyesület
Budapest – A debreceni csapatok elődöntőig jutottak az Ultimate Frizbi Diákolimpia döntőjén. A harmadik helyért a Fazekas Mihály Gimnázium és a Péchy Mihály Szakgimnázium küzdött meg.

A május 18-án Budapesten rendezett Ultimate Frizbi Diákolimpia VI. korcsoportjában két debreceni középiskola volt érintett. A Fazekas Mihály Gimnázium és a Péchy Mihály Szakgimnázium első helyezettként jutott tovább a csoportjából, majd az egyenes kieséses szakaszban a egészen az elődöntőig jutottak. A bronzmérkőzésen végül a Fazekas bizonyult jobbnak.

„A csapatunk a várakozásoknak megfelelően szerepelt – mondta el Homoki Gergő, a Fazekas csapatkapitánya – és mindent összevetve reális eredmény született. Az előttünk végzett két csapat valóban jobb játékerőt képviselt. Viszont meglepett minket, hogy a debreceni versenytársaink milyen sokat fejlődtek az elmúlt időszakban. A Péchyvel több edzőmeccset is játszottunk a tavasszal, és nem gondoltuk, hogy a legjobb négy között fogunk velük megmérkőzni. Szóval le a kalappal a Péchy játékosai előtt!”

A debreceni játékosok egy része a hétvégén tovább folytatja a frizbizést, ugyanis a Debreceni Frizbi Sportegyesület csapatában több fiatal sportoló szerepet kap az Európai Ultimate Bajnoki Sorozat kvalifikációs fordulóján Csehországban.

– Debreceni Frizbi Sportegyesület –Sporthírek