Debreceni állami gondozottak utazhatnak a Danone Focikupa világdöntőjére

Akt.:
Zinedine Zidane
Zinedine Zidane - © Fotó: Getty Images
Budapest – Debreceni sikert hozott a Danone Focikupa a Gyermekekért futballsorozat budapesti fináléja, a győztes pedig részt vehet a párizsi világdöntőn.

A szervezők szombati közleménye emlékeztet rá, hogy a nevelőszülőknél és gyermekotthonokban élő 10-12 éves gyermekek vehettek részt a nemzetközi sorozat magyarországi fordulóin.

A Danone társadalmi támogató programja keretében, az MLSZ és az Egészséges Életmódért Sportalapítvány támogatásával Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Szombathelyen, valamint Budapesten került sor válogatókra az állami gondoskodásban élő gyerekek számára.

A győztesek a kupa budapesti döntőjében mérkőzhettek meg a hazai elsőségért. A debreceniek mögött a budapesti csapat végzett a második, a szombathelyi pedig a harmadik helyen. A világdöntőre 32 együttes részvételével októberben kerül sor Párizsban.

A Danone Focikupát 15 éve rendezi meg rendszeresen a vállalatcsoport, eddig világszerte mintegy 2,5 millió gyermek vett részt rajta. A kupa nemzetközi fővédnöke Zinédine Zidane, Magyarországon pedig Szántó Dávid sportriporter vállalta az országos nagyköveti tisztséget.

– MTI –