Debrecenben tűzcsapnak, Hosszúpályinál fának ütközött egy autó

Akt.:
Debrecenben tűzcsapnak, Hosszúpályinál fának ütközött egy autó
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Hajdú-Bihar – Szokatlanul sok riasztást kaptak a megyei tűzoltók hétfőn.

Lesodródott az útról és tűzcsapnak ütközött egy személygépkocsi vasárnapról hétfőre virradó éjjel Debrecenben, a Repülőtéri úton. A debreceni hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették a sérült járművet. Az autóban ketten utaztak, közülük egy embert a mentőszolgálat kórházba szállított.

Úttestre dőlt és forgalmi akadályt képezett egy nagy méretű fa hétfőn éjjel a 42-es számú főút 47-es kilométerszelvényénél. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a növényt.

Megbontotta a szél egy családi ház zsindelytetőzetét tegnap reggel Hajdúnánáson, a Gábor Áron utcában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével szüntették meg a veszélyhelyzetet.

Vakolat hullott alá egy társasház faláról tegnap délelőtt a Vásáry István utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók emelő segítségével eltávolították a gyalogos forgalmat és a parkoló járműveket is veszélyeztető vakolatot.

Lehasadt egy tizenhat méteres fa ága tegnap délelőtt Debrecenben, az Erzsébet utcában. A fa veszélyeztette a gyalogos forgalmat, ezért a debreceni hivatásos tűzoltók emelő segítségével eltávolították.

Avartüzekhez is riasztották tegnap a megye tűzoltóit. Lángolt az aljnövényzet Hajdúszoboszlón, a Téglagyári úton, valamint Püspökladány és Kaba között a 4-es számú főút mellett. Nádudvar külterületén a nádas égett, míg Hosszúpályi külterületén az árokpart lángolt közel ezer négyzetméternyi területen. A megye tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Kiégett egy családi ház lakószobája Pocsajban, a Kossuth utcában tegnap kora este. A tűz átterjedt a tetőszerkezetre is. A berettyóújfalui hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugár segítségével oltották el a tüzet. Információink szerint az eset során nem történt személyi sérülés.

Fának ütközött egy személygépkocsi tegnap este Hosszúpályi közelében, a 4808-as számú főúton. A debreceni hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével eltávolították az autóra borult fákat. Ezt követően a járműben egyedül utazó sofőrt is kiszabadították, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak akik, kórházba szállították – tudtuk meg a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivőjétől.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 2 súlyos és 1 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány 8 személyt fogott el, akik közül 4 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 4 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 12 személyt állítottak elő, köztük 3 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 9 esetben történt.