Debrecenben még a tudomány is fesztiválozik

A ponthúzó partin
A ponthúzó partin - © Fotó: Matey István, archív
Debrecen – Kísérletekkel, bőrgyógyászati és párkapcsolati tanácsadással is várják a látogatókat.

Két Egyetem tér lesz július 21-től a Nagyerdőn: a Debreceni Egyetem főépülete előttitől alig pár perc sétára, a Campus Fesztivál főbejáratán belépve is találunk majd egyet. Az egyik első rendezvényhelyszínen csütörtökön, pénteken és szombaton látványos, elgondolkodtató, ismeretterjesztő és zenés programok várják az érdeklődőket ezer négyzetméteren.

– Igyekszünk játékos és fesztiválos formába önteni az egyetemen végzett kutatásokat, hogy a nagyközönség a Campus ideje alatt lazább légkörben is megismerhesse azokat – mondta Mándy Zsuzsa szervező.

A csütörtökön délben nyíló Egyetem téren a Néprajzi Tanszéknek köszönhetően fesztiválfrigyre léphetnek a szerelmesek: a 19. századi népi kultúra hagyományos környezetét megteremtve, pajzán szövegű szertartáson kelhetnek egybe a résztvevők, akik a kapcsolat megromlásakor az egyetemi mentálhigiénés központ és pszichológiai intézet párkapcsolati tanácsadóinak segítségét vehetik igénybe.

A Bőrgyógyászati Klinika munkatársai Dermapont néven a bőrápolásról és védelemről tájékoztatnak, de anyajegyszűrésre is lesz lehetőség. Az idei egyetemi programhelyszín újdonsága a színpad, amelyen a Dumaszínház humoristái és egyetemi kötődésű zenekarok is fellépnek.

HBN–SzL


Ennyien nem tévedhetnek

Debrecen – Már nem kell sokat aludni és kezdődik Kelet-Magyarország legnagyobb bulija.

hirdetés