Debrecenben készül a női válogatottunk

Kim Rasmussen
Kim Rasmussen
Debrecen – Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya keretet szűkített, így a csapat november 21-én 22 fővel kezdi meg a közös munkát a debreceni Főnix Csarnokban, és a svédországi Európa-bajnokság előtt részt vesz a kolozsvári Kárpát Kupán is.

– Bővebb kerettel kezdjük meg a felkészülést Debrecenben, ám a Kárpát Kupára már 16 játékossal utazunk el, terveim szerint Kolozsvárott már az Eb-csapat fog pályára lépni – mondta Rasmussen. – Tomori Zsuzsannát meghívtam, a felkészülés első napjaiban megnézzük, milyen állapotban van, hiszen támadásban és védekezésben is nagy hasznára lehet a csapatnak, kockáztatni azonban semmit nem szeretnénk, hiszen a játékosok egészsége a legfontosabb. Sok csapatnál dolgoztam már, ez alapján biztosan állíthatom, erős a magyar keret, a rendelkezésünkre álló két hétben pedig igyekszünk megtalálni a legjobb megoldásokat annak érdekében, hogy minél jobb eredményt érjünk el.

A válogatott november 25-én utazik Debrecenből Kolozsvárra, a Kárpát Kupa helyszínére, amelyen a házigazdák, a román B-válogatott, a holland B-csapat és a magyar együttes vesz részt.

A tornát követően a csapat november 30-án folytatja a felkészülést, majd december 4-én utazik Malmöbe, az Európa-bajnokság csoportkörének helyszínére.

HBN
hirdetés