Debrecenben járt a finn nagykövet

Debrecenben járt a finn nagykövet
© Fotó: debreceni önkormányzat
Debrecen – Hivatalos látogatáson fogadta Finnország budapesti nagykövetét Komolay Szabolcs alpolgármester november 9-én. Petri Toumi-Nikula látogatásának apropóját az adta, hogy Finnország idén ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját.

Komolay Szabolcs alpolgármester ismertette Debrecen gazdaságfejlesztési elképzeléseinek legfontosabb elemeit, hangsúlyozva a potenciális külföldi befektetések lehetőségét – olvasható a debreceni önkormányzat közleményében. A találkozón szóba került Debrecen és finn testvérvárosa, Jyväskylä kapcsolata. Jyväskylä városa Finnország egyik jelentős központja, a finn nyelvű kultúra bölcsője.

Komolay Szabolcs alpolgármester elmondta, hogy több mint 100 éve oktatják a finn nyelvet és kultúrát a Debrecenben, s – mint a közleményből kiderül – a debreceni városvezetés arra fog törekedni, hogy kulturális és gazdasági téren is bővüljön a két város kapcsolata. Ennek érdekében a tervek szerint 2018 elején debreceni küldöttség látogat Jyväskylä-be.


Finn nyílt nap és kiállítás a Debreceni Egyetemen
Debrecen - A szauna nem a hangoskodás, hanem a gondolatok elmélyülésének a helye. Finn nyílt napot tartottak az egyetemen Finnország függetlenségének 100. évfordulója alkalmából szerdán. Az eseményt 9-én és 10-én szakmai konferencia követi. Az első napon a hallgatók bepillantást nyerhettek a...