Helyi közélet

2014.07.24. 19:27

A rakéták közel, a béke nagyon távol

Debrecen - Az Izraelben született Bánki Judit szerint a békéhez a palesztinoknak kell engedniük.

Debrecen - Az Izraelben született Bánki Judit szerint a békéhez a palesztinoknak kell engedniük.

Megosztott az izraeli társadalom a június közepén újult erővel lángra lobbant palesztin-izraeli konfliktus ügyében.

Vannak, akik szerint aránytalanul nagy erővel vág vissza az izraeli kormány, a többség azonban a Benjamin Netanjahu vezette jobboldali kormány mellett áll – magyarázza dr. Bánki Judit, aki Izraelben, hazánkból kivándorolt szülők gyermekeként született, de 25 éve Magyarországon, Debrecenben él. Azt mondja, az internet segítségével gyakorlatilag percre pontosan követi a három ortodox zsidó fiú elrablásával ismét feszültté vált helyzetet, amely napról napra szedi az áldozatokat, különösen azt követően, hogy az izraeli hadsereg szárazföldi erői bevonultak a Gázai övezetbe.

15 másodperc az élet

– Tiszteletben tartom azon izraeli körök véleményét, amelyek aránytalannak tartják a katonai fellépést, de nem gondolom, hogy éppen a háborús helyzetben kellene tiltakozni, az ugyanis nem oldaná meg a problémákat – véli az ügyvédjelöltként dolgozó asszony. Szerinte az újra és újra fellobbanó ellenségeskedés oka az, hogy a palesztin vezetés erőtlen, nem képes úrrá lenni a Hamász terroristáin, s a palesztinok elmondása szerint ők maguk is félnek tőlük.

HBN

A cikk folytatása a Napló pénteki számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában