Debrecenben is egyre népszerűbb az El Camino

Debrecenben is egyre népszerűbb az El Camino
© Fotó: Pixabay
Debrecen – Elszántság, felkészülés, kitartás – csak a kezdet ahhoz, hogy egészen új emberré váljunk.

A Szent Jakab út, spanyolul Camino de Santiago nemcsak a világ egyik legismertebb keresztény zarándok­útja, hanem a világörökség része is egyben. Több útvonal is létezik más kiindulópontokkal, így változó hosszúságúak lehetnek. De mindegyik célja Santiago de Compostela városa, ahol Szent Jakab Apostol földi maradványait is őrzik.

Évről évre egyre többen látogatják meg ezt a hosszú túraútvonalat, mely nagy hatással van az ember életére, mi több, beszámolókból olvasható, hogy egészen más emberként tér haza az ember fia. A helyi médiában megjelent cikkek, élménybeszámolók és könyvek is bizonyítják, hogy mára igen nagy érdeklődés övezi az El Camino-t Debrecenben is.

Minőségi felszereléssel

Az elhatározás legyen vallási célú, vagy önmagunk és belső nyugalmunk keresése, kellő felkészülés nélkül nem szabad útnak indulni. Hiszen egy ilyen hosszú távra nem elég pusztán az elhivatottság és a kitartás. Megfelelő fizikai felkészülés és minőségi felszerelés nélkül nem javasolt belevágni. Ellenkező esetben már az első napokban olyan kellemetlenségbe ütközhetünk, ami élvezhetetlenné teheti a teljes utat, ez által elvonja a figyelmet az út eredeti céljától. – Évről évre egyre többen keresnek fel bennünket, hogy hasznos tanácsokat gyűjtsenek be az útra, ill. a helyes cipő, a ruházat és a kiegészítő kiválasztását is sokan ránk bízzák – tájékoztatta a Naplót a High-Lander sport- és túrabolt tulajdonosa. – Ugyanis az üzlet mint egy gyűjtőpont él a város szívében, úgy érnek be itt az információk a túrázók tapasztalatairól akárcsak egy népmese: szájhagyomány útján, az idősek bölcsességét továbbadva ér el a megfizethetetlen információ a fiatalokhoz, akik hozzáteszik saját élményeiket és életüket a nagyok történeteihez – osztotta meg gondolatait a tulajdonos lapunkkal.

Csak a legszükségesebbet!

A tapasztalt túrázók vallják, hogy az egyik legfontosabb a tökéletes hátizsák és a logisztika, ahogyan az meg van pakolva. Csupán olyat vigyünk magunkkal, amire szükségünk lesz. Itt nem a divat és a külsőségek dominálnak, hanem csakis az idő, amit magunkra, az útra és túratársainkra fordítunk.

Ugyanilyen fontos, hogy jó méretű, kiváló minőségű és technikailag is kifejezetten erre a célra gyártott túracipőben induljunk el. Ez az, amiből csak egy lesz nálunk és annak ki kell tartania egészen az utunk végéig. Egy hosszú túrához gondosan utána kell járnunk, hogy milyen anyagösszetételű ruhákat érdemes viselni még akkor is, ha a cél egy rövidebb táv és nem az El Camino.

Hűségkártyás kedvezmény

A High-Lander tulajdonosának több mint 20 éves tapasztalata van túrafelszerelésekkel kapcsolatban. Mielőtt egy nagyobb útvonalat tervezünk megtenni, érdemes betérni az üzletbe és begyűjteni a legfontosabb tudnivalókat a sportfelszerelések innovátoraitól. A Napló hűségkártyáját felmutatóknak minden vásárlásnál, a vásárolt összeg 15%-át visszaadjuk vásárlási utalvány formájában, más kedvezménnyel össze nem vonható.

HBN
hirdetés