Debrecenben garázstűznél, Újvárosban baleset miatt intézkedtek a tűzoltók

Hajdú-Bihar – Garázstűz és szén-monoxid-mérgezés is adott munkát kedden a megye tűzoltóinak.

Szivárgó gázcsonk miatt riasztották a nyíradonyi hivatásos tűzoltókat Vámospércsre egy Hajnal utcai házhoz. A tűzoltók értesítették a gázszolgáltatót, aki megszüntette a szivárgást. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Néhány négyzetméteren izzott Újlétán egy Dózsa utcai családi ház padlásfeljárója mellett a ház egyik gerendája. Az izzó parázsló részeket, a közművek kizárását követően a debreceni hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók oltották el.

Az út menti közkútnak hajtott egy személygépkocsi tegnap reggel Balmazújvárosban, a Wesselényi és a Béke utca kereszteződésében. A félig az árokban és félig az úttesten megálló járművet a helyi önkormányzati tűzoltók feszültségmentesítették, majd átvizsgálták annak üzemanyagrendszerét, ami sehol nem szivárgott. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Két férőhelyes, közel negyven négyzetméteres garázs égett teljes terjedelmében tegnap délelőtt a debreceni Tél utcában. Az ott parkoló személygépkocsi, valamint egyéb berendezési tárgyak is a lángok martalékává váltak. A debreceni hivatásos tűzoltóknak egy vízsugárral rövid időn belül sikerült elfojtani a tüzet. Az eset során senki nem sérült meg.

Gázpalackról működtetett fürdőszobai bojler üzemeltetése közben szén-monoxid került egy debreceni Estike utcai családi ház levegőjébe. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak műszeres mérései kimutatták a lakás levegőjében a mérgező gáz jelenlétét. A mentők a ház öt lakójából hármat vittek kórházba, közülük egy felnőtt és egy gyermek szenvedett szén-monoxid-mérgezést.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –