Debrecenben fontosak a civilek

Debrecenben fontosak a civilek
© Fotó: Matey István
Debrecen – A város jövőre megemelné a civil szervezetek által megpályázható összeget.

– Debrecenben nagyon sok, több mint 1600 civil szervezet működik. A politika itt nem rátelepedni akar a civilekre, hanem segíteni igyekszik őket – jelentette ki Széles Diána alpolgármester Debrecenben, a Megyeházán kedden tartott Civil Infó nevű rendezvényen. Úgy vélte, hogy a hatékony működés érdekében a hasonló tevékenységet folytató civil szervezeteknek érdemes összefogni. Erre példaként említette a debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot és a Karitatív Testületet. (Előbbiben 32, utóbbiban csaknem 20 szervezet képviselteti magát.) Széles Diána elmondta: a város idén 150 millió forinttal segíti a civil szervezeteket. Jövőre az általuk megpályázható 30 milliós összeget szeretnék megnövelni. – Erős civilek nélkül nem lesz erős Magyarország és erős Debrecen – fogalmazott.

1L2A0697Fotó: Matey István

Bulcsu László a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke azt fejtegette, hogy nekik sajnos kevés, mindössze 5 millió forintjuk van évente a civil szervezetek támogatására, sokkal többet szeretnének ilyesmire költeni.

1L2A0794Fotó: Matey István

Dr. Kecskés Péter, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya főosztályvezetője egyebek mellett arról beszélt, hogy egyik legfontosabb céljuk a civil szervezetek terhelő adminisztratív terhek csökkentése.

OCs