Debrecenben folytatja pályafutását Biczó Bence

Akt.:
Debrecenben folytatja pályafutását Biczó Bence
Úszás – Biczó Bence és Sántics Béla leigazolásával újabb állomásához érkezett a debreceni úszósport fejlesztése.

Köztudomású, hogy régóta szoros együttműködés áll fent a város és a Debreceni Egyetem között – a kooperáció eredményeképp egy nyerő páros tette át székhelyét a cívisvárosba: Biczó Bence, ifjúsági olimpiai bajnok úszó, az idei ötkarikás játékok résztvevője az elkövetkező években az egyetemen folytatja tanulmányait és a Debreceni Sportcentrum színeiben versenyez; a kiváló sportolót elkísérte edzője, Sántics Béla is, aki a jövőben a DSC-SI úszószakosztályának igazgatója, vezetőedzője lesz. Az olimpikont és a szakembert pénteken, egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be.

Lépésről lépésre

Prof. Dr. Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora örömét fejezte ki, amiért Biczó Bence és Sántics Béla a városunkat választotta, a vezető biztos benne, hogy ezzel az igazolással tovább erősödik a debreceni úszósport, aminek segítésére további fejlesztéseket helyezett kilátásba.

 

 

– Évekkel ezelőtt elkezdtük a sportinfrastruktúra kiépítését, uszodát, különböző műfüves, atlétikai pályákat létesítettünk, mindezt egyrészt azért, hogy a lehető legtöbb gyermek jusson mozgási lehetőséghez, másrészt pedig a versenysport eredményessége érdekében. Jövőre a TAO-ból a már meglévő uszoda mellé egy másikat szeretnénk építeni – ezt főként a vízilabdázók vehetik majd igénybe – azért, hogy mindenki számára biztosítva legyenek a megfelelő körülmények. A fejlesztés fontos állomása Biczó és Sántics érkezése, ez a páros igazi sztárigazolás – osztotta meg a média képviselőivel Kósa Lajos polgármester. A Debreceni Sportcentrum-Sportiksola ügyvezető igazgatója, Orendi Mihály úgy véli, mindenképp a település javára válhat Biczó és mestere „megszerzése”, amint mondta, kellenek a példaképek.

Élnének a lehetőséggel

– Az Európa-bajnokság alkalmával volt lehetőségem szétnézni Debrecenben. Tetszik a légkör, elképzelhetőnek tartom, hogy hosszabb távon is itt maradok. Pláne, mivel az edzőm is velem tart – fogalmazott a mindössze 19 éves kiválóság, Biczó Bence, aki Pécsről igazolt DSC-SI-hez. – Bízom benne, tudunk élni a lehetőséggel, amit a várostól kaptunk – kezdte Sántics Béla, akinek tanítványai közül hárman is részt vettek már olimpián. – Azt hiszem, itt folytathatom a megkezdett utamat és még több tanítványomból válhat sikeres úszó – bizakodott a mester.

HBN