Debrecenben ad ingyenes koncertet a világhírű kórus

A Nagytemplomban lép fel a Juniata College Concert Choir
A Nagytemplomban lép fel a Juniata College Concert Choir - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Május 24-én (kedden) 18 órától ingyenes koncertre várja a látogatókat az amerikai Juniata College Concert Choir a Debreceni Református Nagytemplomba. A koncerten az elmúlt fél évezred jelentős egyház- és világzenei művei lesznek hallhatóak.

„Életre szóló élmény volt hallani a diákok énekét: az egymás iránti szeretet és a zene iránti lelkesedés átjárta az egész légkört. Köszönöm az élményt!” – ez csak egy vélemény a sok közül, amely a közönség egyik tagjában fogalmazódott meg a Juniata College Choir előadását követően.

A Pennsylvania állambeli Huntingdon városában található egyetemi kampusz, a Juniata College kórusa több mint 50 diákból tevődik össze, akik ugyan különféle képzési területekről érkeznek, azonban a zene szeretete összeköti őket. Előadásaikkal már az egész világot bejárták: számos amerikai, európai és ázsiai koncertkörutat tudhatnak már a hátuk mögött, melyeken a különböző kultúrák szakrális és világi műveivel egyaránt elkápráztatják a hallgatóságot.

A tavaszi szemeszter közép-európai turnéjának részeként az énekkar hazánkba is ellátogat, melynek állomásaként 2016. május 24-én (kedden) 18 órától a Debreceni Református Nagytemplomot töltik meg énekükkel – közölte a Debrecen-Nagytemplomi Lelkészi Hivatal. A rendezvény látogatása minden érdeklődő számára ingyenes.
hirdetés