Debrecenben a lakók is jól oltottak

Debrecenben a lakók is jól oltottak
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Mosógép és sütő is lángra kapott tegnap Debrecenben. A lakók gyorsan cselekedtek és mind a két esetben eloltották a tüzet, a tűzoltók kiérkezése előtt. Katasztrófavédelmi hírek.

Ötven négyzetméteren a trágya égett teljes terjedelmében tegnap reggel Hajdúböszörmény közelében. A helyi tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Az utómunkálatok elvégzésben a terület tulajdonosa erőgéppel segítette a munkát. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

Debrecenben, a Kishegyesi úton szerda délelőtt nyolc méteres fa borult egy személygépkocsira és egy kisbuszra. A debreceni hivatásos tűzoltók láncfűrésszel távolították el a fát. A járművekben kisebb anyagi kár keletkezett. Személyi sérülés nem történt.

Tizenöt méteres magas fa egyik ága lehasadt és egy harmadik emeleti lakás erkélyére dőlt Debrecenben, a Közép utcában, tegnap délben, a gyalogosforgalmat is veszélyeztetve. A debreceni tűzoltók kihúzós létrán keresztül mentőkötél segítségével eltávolították az sérült ágat. Személyi sérülés nem történt.

Villám csapott egy házba Debrecenben, Knézich Károly utcában tegnap kora délután. A villámcsapástól a lakásban egy mosógép kigyulladt, amelyet az ott lakó ember eloltott. A helyi tűzoltók átszellőztették az épületet. Az elektromos hálózat sérült, a csillárok is leolvadtak. Anyagi kár keletkezett.

Tizenkét méteres fa ága lehasadt és egy magasfeszültségű vezetéken fent akadt Debrecenben, a Malvin utcában. A helyi tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül, motoros láncfűrésszel távolították el a faágat szerda délután. Személyi sérülés nem történt, agyagi kár nem keletkezet.

fa

Fotó: katasztrófavédelem

Gázcsonkból szivárgott a gáz Nádudvaron, az Alkotás utcában egy családi ház udvarán, tegnap késő este. A püspökladányi hivatásos tűzoltók a gázcsonk százméteres körzetéből kiürítették a házakat. A gázszolgáltató szakemberei a javítási munkákat elvégezték, így éjfél után a huszonhárom érintett lakó visszaköltözhetett otthonába.

Sütőben felejtették az ételt szerdán késő este Debrecenben, a Szoboszlói úton. A debreceni tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakók eloltották a tüzet, így a lakás átszellőztetésében segítettek a tűzoltók. Személyi sérülés nem történt, de kisebb anyagi kár keletkezett.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –