Debrecenbe került a Kathy Sándor-vándorserleg

A fiatalabb generáció is képviseltette magát
A fiatalabb generáció is képviseltette magát - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Nyíracsád – Több mint százan ültek táblához a megye legrangosabb amatőr sakkviadalán Nyíracsádon.

Tizenhárom éve folyamatos az érdeklődés a résztvevők, és töretlen a lelkesedés a szervezők részéről a Kathy Sándor Sakk Emlékversenyen Nyíracsádon. Az egykori sporttárs tiszteletére életre hívott viadal évek óta a megye legrangosabb amatőr sakkversenyének számít – a viadalnak idén február utolsó szombatján a helyi művelődési ház adott otthont. Ebben az évben 119-en ültek táblához: 82-en a felnőtt, 30-an az ifjúsági kategóriában mérték össze szellemi erejüket, a helyi utánpótlást pedig a hét óvodás korú sakkozó jelentette, akik Újházi Dávid vezetésével mérkőztek.

59 versenyóra kattant

Szmír Mihály, a verseny lelkes szervezője hangsúlyozta, hogy a nyíracsádi sportesemény már rég nem csak a versengésről, hanem az itt köttetett igaz barátságokról és az őszinte emberi kapcsolatokról szól.
A megmérettetés bírája idén is Szilágyi Tibor volt, munkáját Hercz Richárd segítette. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Juhász Mihály, a Hajdú-Bihar Megyei Sakkszövetség elnöke. Délelőtt fél tízkor kattantak a versenyórák, ekkor vette kezdetét a kilencfordulós, svájci rendszerű sakk-maraton, ami a rövid ebédszünet ellenére is csak a késő délutáni órákban ért véget. A verseny legfiatalabb játékosa a nyíracsádi Kerti Csenge, a legidősebb Kocsis Imre bácsi volt Hajdúsámsonból. Évek óta ezen a viadalon hirdetik ki a Hajdú-Bihar megye amatőr bajnoka címet, melyet ezúttal Silling Imre érdemelt ki Balmazújvárosból.

HBN–KZE


Eredmények

  • Ifjúsági egyéni: 1. Bodnár Máté (Debreceni Sakkbarátok Klubja), 2. Kacsándi Lili Fruzsina (Debreceni Sakkbarátok Klubja), Bácsi Sándor (Hajdúböszörmény)
  • Ifjúsági csapat: 1. Debreceni Sakkbarátok Klubja (Bodnár Máté, Kacsándi Lili, Aranyi Marcell), 2. Hajdúböszörmény (Bácsi Sándor, ifj. Nyíri Antal, Félegyházi Gergő), 3. Debreceni Sakkiskola ( Kovács László, Tóth Gergely, Vass Boglárka)
  • Felnőtt egyéni: 1. Némethy Attila (Mónospetri), 2. Silling Imre (Balmazújváros), 3. Jakab Zsolt (Mónospetri)
  • Felnőtt csapat: 1. Mónospetri (Némethy Attila, Jakab Zsolt, Jakab Benjamin), 2. Érmihályfalva (Olariu Cornel, Kardos János, Somogyi István), 3. Nyíracsád (Varga József, Kerti János, Kovács Attila)
  • A legeredményesebb helyi ifjúsági játékos: Varga Péter
  • A legjobb senior versenyző: Mile Kálmánné (Debreceni Sakkbarátok Klubja)
  • Pósán Ferenc Emlékkupa a legeredményesebb helyi játékosnak: Varga József
  • Kathy Sándor-vándorserleg: Debreceni Sakkbarátok Klubja