Helyi közélet

2014.03.25. 10:59

Gondok a csatornázás alkonyán

Tetétlen - A szennyvízberuházás ugyan elhúzódott, de határidőre elkészül.

Tetétlen - A szennyvízberuházás ugyan elhúzódott, de határidőre elkészül.

Pénteken több tetétleni lakos kapott olyan határozatot a jegyzőtől, amelyben tudatják, a szennyvízcsatorna-beruházáshoz kapcsolódó érdekeltségi hozzájárulást részletekben letiltják a munkabérükből. Tóth József, aki csupán két éve él a településen és semmiféle szerződés birtokában nincs, amely bizonyítaná, hogy tartozik valakinek, illetve a településnek a 276 ezer forinttal, igencsak felháborítónak tartja az esetet. Hozzá hasonlóan, közel 40-en hétfőn a faluházba mentek, mert a bárándi központú víziközmű-társulás munkatársai tájékoztatták őket a fizetési lehetőségekről. Ott „elsírták”, hogy kétezer alatti lélekszámú településnek minek ekkora beruházás, s bár anno aláírtak valamilyen ívet, kötve hiszik, hogy tényleg megvolt a kétharmados lakossági beleegyezés. Gyógyszerre, megélhetésre inkább kellene a pénz.

A múlt öröksége

Borbélyné Fülöp Hajnalka, Tetétlen polgármestere megörökölte ezt a beruházást, hiszen már 2008-ban testületi döntés „okézta le”. – A korábbi önkormányzat úgy okoskodott, ahogyan a kormányrendelet is, hogy nem gazdaságos elaprózva a csatornarendszer kiépítése. Ezért a három település egy agglomerációt alkotva, több mint 13 ezres lélekszámmal adta be pályázatát. Báránd és Kaba szinte maguk kitesznek kétharmadot, így a beruházás akkor is megvalósul, ha Tetétlenen nem mindenki egyezett bele annak idején, ők a jogszabályból eredően kényszerbelépők – magyarázta a polgármester.

HBN-BB

A cikk folytatása a Napló keddi számában, vagy a naplo.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában