Debrecenbe jön Európa színe-java

Debrecenbe jön Európa színe-java
Ha vége a foci vb-nek, Debrecenre figyel majd a sportközvélemény: július 15-én kezdődik a cívisvárosban az öttusa Európa-bajnokság.

Két héttel a debreceni öttusa Európa-bajnokság (július 15-20., Sportcentrum, Gyulai István Atlétikai Stadion) kezdete előtt a kontinensviadal apropójából tartottak sajtótájékoztató Budapesten, a Sportok Házában. Az eseményen egy ünnepélyes aktusra is sor került: Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Szabó Lajos, a MÖSZ elnöke aláírta az együttműködési szerződést, amely lehetővé teszi a verseny színvonalas lebonyolítását.

A résztvevőket Szabó Lajos köszöntötte, aki elmondta: örül, hogy Debrecen rendezi az EB-t, hiszen a cívisváros híresen sportszerető megyeszékhely, így méltó körülmények között rendezhetik meg az Európa-bajnokságot. A viadalon 25 ország versenyzője indul, köztük az öttusa legnagyobbjai, így természetesen a mieink is.

Debrecen 10 év alatt immár a 18. világversenynek ad otthont

Kósa Lajos arra emlékeztetett, hogy Debrecen 10 év alatt immár a 18. világversenynek ad otthont. A polgármester elmondta, hogy örömére szolgál, hogy ez a nagy hagyományú sportág is ilyen szinten bemutatkozik a cívisvárosban. Az EB lebonyolításának költsége 45 millió forint, ehhez a biztosított létesítmények által 17 millió forint értékben járul hozzá a város. Kulcsszerepet szánunk a sportnak – szögezte le Kósa Lajos, erősítve eddigi elkötelezettségét. Az is kiderült, hogy az álom egy ifjúsági olimpia megrendezése…

Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója elmondta, hogy eddig 13 hazai sportági szövetséggel dolgozott együtt munkatársaival a világversenyek kapcsán, és külön örömére szolgál az öttusázókkal való remek együttműködés. Az igazgató annak a reményének is hangot adott, hogy több magyar éremnek is tapsolhat majd a vélhetően szépszámú szurkolósereg (a belépés ingyenes!). Külön megemlítendő, hogy az EB-n búcsúztatják el hivatalosan Vörös Zsuzsanna olimpia bajnokot, a sportág egyik legnépszerűbb egyéniségét.

A honlap és az esélyek

Kálnoki Kis Attila, korábbi világbajnok öttusázó, a szövetség főtitkára bemutatta a verseny honlapját (www.ottusacsalad.hu), Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány pedig az esélyekről szólt: a férfiaktól érmeket (köztük legalább egy aranyat) remél, míg a hölgyektől dobogós helyezések szerzése az elvárás.

A debreceni EB egyik nagy esélyese, Marosi Ádám (világbajnok, Világkupa-győztes) arról beszélt, hogy az öttusa a modern sportok gladiátorküzdelme, igazi küzdősport, amely a szabályváltozásoknak is hála szerte Európában minden versenyen ezreket vonz. Remélhetőleg így lesz ez a cívisvárosban is, mert szükség lesz a közönségre: Magyarországon a magyar aranyak ragyognak a legfényesebben.További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek