Debrecenbe hozza a Fradit az Eger?

Akt.:
Mezőkövesd - Eger
Mezőkövesd - Eger - © Mezőkövesd - Eger
Labdarúgás – Könnyen lehet, hogy az újonc is az Oláh Gábor utcában fogadja majd ellenfeleit.

Több internetes portálon is megjelent a hír, miszerint az NB I-be most följutott Eger a kiemelt meccseit (FTC, Újpest) Debrecenben rendezné. Az egri stadion ugyanis nem felel meg az MLSZ által előírtaknak, időközben kiderült, nem csupán a kiemelt összecsapásokról van szó. Bár a hevesiek mindent megtesznek, hogy a bajnokság rajtjára alkalmassá tegyék pályájukat, kérdés, erre mennyi esély van?

– Szinte „fejbe vágott” bennünket a döntés, amely a korábbi kérelmünket figyelmen kívül hagyta, ettől függetlenül továbbra is azon dolgozunk, hogy hazai mérkőzéseink helyszíne a Szentmarjay Tibor Városi Stadion legyen – nyilatkozta a heol.hu-nak Kocsis Zoltán, az Eger FC ügyvezető igazgatója. Az egriek a debreceni Oláh Gábor utcai stadiont akkreditáltatták az otthoni találkozóikra, arra az esetre, ha nem készülnének el időben a munkálatokkal, ám a szövetség elnöksége most elutasította a kérelmüket, hogy pályaválasztóként a bajnoki és a kupameccseiket Egerben rendezzék.

Jelenleg tehát itt tart az ügy és folyik a versenyfutás az idővel, hiszen augusztus 3-án Eger–Siófok, augusztus 19-én pedig Eger–Videoton mérkőzés szerepel a programban.

Az biztos, nem lenne szerencsés egy egész szezont úgy lejátszani a Loki stadionjában, hogy minden héten meccset rendeznek benne, ugyanis a talajt vélhetően nagyon megviselné a folyamatos terhelés.

HBN