Debrecenbe érkezik a hajléktalan Jézus szobra

Akt.:
Debrecenbe érkezik a hajléktalan Jézus szobra
Debrecen – November 17-én, pénteken 11 és 12 óra között érkezik a hajléktalan Jézus szobra a debreceni Szent Anna-székesegyház elé. Este 18 órakor Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök szentmisét mutat be, ezt követően a főpásztor imát fog vezetni a szobor előtt.

Másnap, 18-án, szombaton a szobrot egész napra a Kossuth téren helyezik el, ahol délelőtt 10 órakor megemlékeznek a társadalom peremére szorult tagjaira, itt beszédet mond Tóth László debreceni római katolikus plébános, Oláh István református lelkész és Zuró József görögkatolikus parókus. Közreműködnek a debreceni Szent József Gimnázium és a Svetits intézet diákjai. Este a Szent Anna-székesegyházban kerül helyezik el, majd 19-én vasárnap ismét a templom bejárata előtt tekinthetik meg a látogatók.

A padon fekvő, pokrócába burkolózott, elesett embert ábrázoló köztéri alkotás Timothy Schmalz kanadai szobrász műve. A köztéri alkotás kettős üzenetet hordoz. Egyrészt felhívja a figyelmet, hogy lássuk meg Krisztus arcát a kirekesztett emberekben, másrészt együttérzésre hív az elesettek iránt.

– Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye –