Videó: Folyamatos a közlekedési akció Debrecenben

Videó: Folyamatos a közlekedési akció Debrecenben
© Illusztráció: police.hu
Debrecen – A Hajdú-Bihar megyei rendőrök elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedés biztonságának megteremtése, azonban ehhez nélkülözhetetlen a közlekedők szabálykövető magatartása.

A Debreceni Rendőrkapitányság összegezte az év elmúlt időszakának közlekedésbiztonsági tapasztalatait. A városban történt közlekedési balesetek vizsgálatakor megállapította, hogy azok bekövetkezésének legfőbb okai a sebesség helytelen megválasztása, az elsőbbségi szabályok be nem tartása, a vasúti, valamint közúti fényjelzőkészülékek jelzésének figyelmen kívül hagyása és a kanyarodási, irányváltoztatási szabályok megszegése.

A közlekedés akkor működik jól, és akkor nem történik baleset, ha a rá vonatkozó szabályokat mindenki betartja. A közlekedés során egy szabályszegés eredményeként bárkiből lehet elkövető és áldozat egyaránt, ezért közösen kell tennünk, hogy ez ne történjen meg. Régi szlogen a „Mindenkit hazavárnak”, ennek elérése érdekében úgy is kell részt venni a közúti közlekedésben, hogy mindenki hazaérjen.

A balesetek számának csökkentése érdekében továbbra is számíthatnak a járművezetők közlekedési ellenőrzésekre Debrecenben és a megye egész területén.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét a felelős, szabálykövető közlekedésre! Ne feledjék, a szabályok betartásával megelőzhetők a balesetek! Mindenkit hazavárnak! – hangsúlyozza közleményében a rendőrség.


Debrecen - Lakossági kérelemnek eleget téve három új debreceni útszakaszon számíthatnak a gépjárművezetők sebesség-ellenőrzésekre. A rendőrök 2018. július 19-től Debrecenben, a Gyepűsor utcában, a Bornemissza utcában, valamint a Wolaffka utcában is sebességméréseket végeznek. A rendőrség kéri ...

Debrecen - Egy 60 éves férfi sérült meg a cívisváros külterületén történt közlekedési balesetben. Egy férfi közlekedett személyautójával 2018. július 9-én 22 óra körül Debrecenben, a Diószegi úton, amikor későn vette észre, hogy előtte áll egy Ford típusú gépkocsi, valamint több gyalogos. A sofőr...Debrecen.
HAON.HU


hirdetés