Újra várja vendégeit a nagyerdei vidámpark

Ismét várják a látogatókat: jobbra dr. Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. ügyvezetője
Ismét várják a látogatókat: jobbra dr. Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. ügyvezetője - © Fotók: Kiss Annamarie
Debrecen – Az ország egyetlen vidámparkja a március 15-i hosszú hétvégén megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, s 21 játékélménnyel várja a látogatókat.

– Örömteli a mai nap, hiszen újdonságról számolhatok be.

Elkötelezettek vagyunk a környezettudatos technológiai megoldások iránt, szeretnénk innovatívak és modernek lenni, megfelelni a kor elvárásainak, ezért a holnapi naptól bevezetjük az online jegyvétel lehetőségét mind az állatkerti, mind a vidámparki belépők vonatkozásában”

– mondta dr. Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. ügyvezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón. Mint hozzátette, a magyarországi állatkertek közül elsőként nyújtják ezt a felár nélküli kényelmi szolgáltatást.

Fotó: Kiss Annamarie

– A játékok megújítása folyamatos munka, amelyet két évvel ezelőtt kezdtünk, amikor több más nagy játékgép között megújult az óriáskerék gépészeti része. Körülötte ebben az évben díszburkolattal, a látogatók komfortérzetét emelő fejlesztésekkel igyekszünk újszerű térélményt adni – emelte ki Nagy Gergely Sándor. A vidámparkban a kezdetektől szolgáló dodzsem kocsijai iparművészeti remekműveknek számítanak, s ez Európa legrégebbi dodzsemje.

Fotó: Kiss Annamarie

– Már megtörtént a hivatalos műszaki ellenőri átadás, izgatottan várjuk a nyitást, s bízunk abban, hogy ez a szezon is balesetmentesen telik majd, hiszen egy vidámpark esetében az a legfontosabb, hogy a működés kulturált és biztonságos keretek között folyhasson – hangsúlyozta az ügyvezető. Május 1-ig csak hétvégén, de ettől az időponttól minden nap nyitva tart a park.

– Idén az a feladat vár ránk, hogy arculatában is megújítsuk a játékok egy részét, s terveink szerint a szezon közepén egy új játékot is átadhatunk majd a nagyközönségnek.

Fotó: Kiss Annamarie

– Az elmúlt években nagyon komoly érdeklődés övezte intézményünket. 2013-ban 96 ezer vendég látogatott meg minket, tavaly pedig ez a szám már 140 ezerre emelkedett. Azt reméljük, hogy idén körülbelül tíz százalékkal fog nőni a látogatottság. A vidámpark mindig is népszerű volt, de külön örömteli, hogy látogatóinak száma egyre erőteljesebben növekszik; ezt a gazdag programkínálatnak és az évek óta folyó fejlesztéseknek köszönhetjük, melyek idén is folytatódnak majd.

Úgy gondolom, jövőre a vidámpark hatvanadik évfordulóját méltóképpen tudjuk megünnepelni, és megmutathatjuk azt az irányt, amely felé a létesítmény az elkövetkezendő években fejlődni fog”

– zárta szavait Nagy Gergely Sándor.

A vidámparki belépő ebben az évben a megszokott áron érhető el, oda állatkerti jeggyel pedig továbbra is ingyen lehet belépni.

PtkI


Debrecen - Az ormányos medve őshazája Dél-Amerika, de a Nagyerdőben is találunk belőle – persze csak az állatkertben. Fotó: Matey István

Debrecen - Akár 20 centisnél nagyobbra is nőhet az óriásvarangy, aminek egyik ismertetőjegye az, hogy mérgező a bőre. Az Amerikában elszaporodott kétéltű a debreceni állatkertben is él. Fotó: Matey István [related-post post_id="4169419"] [related-post post_id="4167502"]...Debrecen.
HAON.HU


hirdetés