Rockereknek áll a világ

Dupla bulit tart a Kalapács
Dupla bulit tart a Kalapács - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Jöhet hideg, jöhet hó, ne szegje kedvünket, hiszen ezen a héten is több koncerten tombolhatjuk ki a felgyülemlett feszültséget. Az Éva Presszó mellett a rock- és metálzene szerelmesei is megtalálják a kedvükre való programot, de aki inkább visszarepülne az időben, egészen az 1970-es évekbe, annak is tartogat meglepetést a hétvége.

Január 11., péntek

20.30: Éva Presszó – Rock Cafe, Hajdúszoboszló

A 2015-ben alakult debreceni együttes a maga egyszerűen bonyolult módján PopUndergroundként definiálja önmagát.

Fotó: Éva Presszó

Az öt (+1) tagú formáció a Rock Caféban ad koncertet.

20 óra: AWS – Roncsbár

A zenekar lemezbemutató koncertre várja a bulizni vágyókat.

Bemelegítésként a USEME együttes lép színpadra. A csapat úgy vall magáról, mint egy modern pop-rock zenekar, amely a magyar zenei élet öt kiemelkedő és elismert alakját egyesítette azzal a céllal, hogy közösen együttműködve valami frisset, valami újat alkossanak. Egyedülálló produkciójukkal egyből sikerült berobbanniuk a hazai színtérre. Mára két nagylemezt, több klipet és számos telt házas klubbulit tudhatnak maguk mögött. Az AWS „ereszd el a hajam” banda után pedig a Down For Whatever zenekar csap a húrok közé.

21 óra: Iguana – Incognito Club

A zene mindenkié, és minél korábban el kell kezdeni a gyerekek zenei intelligenciájának, kultúrájának a nevelését – vallja a 2018 nyarán alakult The Iguana zenekar, mely groove-os fúziós jazzdallamokkal kedveskedik közönségének.

– Anyai nagymamámnak volt egy kazettája, melyen G. Dénes György-slágereket énekeltek híres magyar színészek, a zenekarban többek között Szakcsi Lakatos Béla, Csepregi Gyula, Lakatos Ablakos Dezső, Vasvári Pál, Jávori Vilmos, Babos Gyula játszottak. Rengeteget hallgattam ezt a lemezt, akkor még nem tudtam, hogy akkor ők voltak a hazai jazzélet nagyjai. Később addig kutattam, míg rátaláltam azokra az előadókra, akiknek a zenéje igazán érdekelt. Így alakult ki, hogy a klasszikus zene mellett a jazz lett a nagy szerelmem, amiben a szinte korlátlan alkotói szabadságot szeretem a leginkább –mondta el korábban lapunknak Hernyák Marcell, a zenekar billentyűse.

Január 12., szombat

20 óra: Kalapács – Roncs­bár

Debrecen az egyetlen város, ahová speciális dupla műsorral készül idén a Kalapács együttes; szeretettel várják Debrecen és környéke rockereit, illetve metálosait.

A dupla buli első napján a banda 6. saját lemeze, az Apokalipszis és az Omen „magnum opus” alkotása, az ízig-vérig heavy/power metal alapmű Jelek album lesz terítéken.

21 óra: Smith Rock Family – Incognito Club
A 70-es évek legjobb rockslágereire bulizhatnak az érdeklődők.

Január 13., vasárnap

18.30: Kalapács – Roncsbár

A zenekar dupla bulijának második napján a tavalyi új, Örökfekete című album és az 1989-es, 3. Pokolgép-lemez, az Éjszakai bevetés lesz a fókuszban.

Az új anyagot illetően a zenekar nem ad lejjebb a megszokott és elvárt minőségből. Minden bizonnyal idővel erről a lemezről is kitermelődik pár nóta, mely kirobbanthatatlan lesz a koncertrepertoárból. A buli másik alappillére az Éjszakai bevetés című lemez lesz. A korszellem, amiben megjelent, ugyan össze sem hasonlítható a mai világéval, de a dalok ma is éppen olyan tökéletesek, mint anno 1989-ben.


Szeretnék együtt folytatni
Debrecen - Szeretnék folytatni a zenélést és elvinni ezt a zenét, ezeket a dalokat minél több emberhez. Évi 1 millió dollár. Őrült sok pénz. És mennyi hangszert lehetne ebből venni és micsoda színpadi show-t összehozni. Ez is megfordult a négyfős zenekar tagjainak fejében, amikor kipattant az ötl...

Budapest - Tíz év után újra egy dalban a hazai MC-k színe-java, hogy elkészítsék a hatályos raphimuszt. A különleges dal hossza kereken tíz perc és összesen negyvenhárman csillogtatják meg benne a mikrofonjukat. A dal címe, vagyis a „Tarolnak az emszík” nemcsak a benne szereplő előadókra és csapa...Debrecen.
HAON.HU


hirdetés