Rengeteg ajándék gyűlt össze a kenézys gyermekek számára

Átadta adományait a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány a Kenézy-kórház gyermek- és ifjúságpszichiátriai osztályának
Átadta adományait a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány a Kenézy-kórház gyermek- és ifjúságpszichiátriai osztályának - © Fotó: Matey István
Debrecen – Ünnepélyes keretek között adták át azokat az adományokat, amelyeket a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány gyűjtött a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztályán kezelt gyermekeknek.

A többek között az alapítvány, a British Telecom, a megyei rendőr-főkapitányság humánszolgálatának munkatársai és a Hajdú-bihari Napló szerkesztősége által összegyűjtött játékok, ruhák és készségfejlesztő eszközök a későbbiekben nagy segítséget jelenthet a gyermekek gyógyulásában.

Jó szívvel gyűjtötték

Bacsó Benjamin lelkész, alapítványi elnök egy bibliai idézet felelevenítésével fogalmazta meg, miért érdemes ajándékozni. – A mondás úgy tartja, jobb adni, mint kapni. Adhatunk, mert van miből, ami által nem szegényebbnek, hanem gazdagabbnak érezzük magunkat. Most egy olyan lehetőségnek vagyunk a részesei, amikor adhatunk, és reméljük, hogy akik kapják, azok legalább annyira örülnek segítségnek, mint amilyen jó szívvel mi gyűjtöttük az adományokat.

A gyermekek nevében dr. Oláh Róza főorvos fogadta az ajándékokat, aki elmondta, az ajándékok óriási segítséget jelentenek majd az ébredéstől a lefekvésig tartó folyamatos terápiákban. – Hálásan köszönjük a felajánlásokat és kedvességüket! Ezek az ajándékok olyan gyerekek kezébe fognak kerülni, akik a világ kicsinyei. A hozzánk bekerülő 3-18 éves gyermekek nagy része szorongással, félelemmel küzd, nincs céljuk, és nem is tudnak alkalmazkodni a világ szabályaihoz, mert olyan körülmények között nevelkednek, ahol nem is tudják azokat elsajátítani. Megterheli őket a tanulás és a környezetük, az alkalmazkodásuk pedig olyan mértékben zavart, hogy ha nem kezelnénk nem is tudnának a társadalom hasznos tagjaivá válni – magyarázta.

HBN–MSZDebrecen.
HAON.HU


hirdetés