Puszta szafari farkasokkal a Hortobágyi Vadasparkban

By oroszadri
Akt.:
Puszta szafari farkasokkal a Hortobágyi Vadasparkban
Hortobágy – Keselyűket is láthatnak az érdeklődők a Puszta szafari területén.

Átadták a hortobágyi Puszta szafari új létesítményét, melyet a 89 százalékos uniós támogatással 472 millió forintból alakítottak ki. A Hortobágyi Vadaspark fejlesztéseként megvalósult beruházás során olyan, korábban az ember megjelenése előtt a tájon honos, parkban ma is vadon élő állatokat mutatnak be, mint a Przewlaski ló, Heck-marha, sasok, farkasok, sakálok stb.

A szafari célja a környezettudatosság növelése

Fontos eleme a vadasparknak az egykor az itteni madárfauna részét képező keselyűk bemutatása, mellyel szeretnék növelni a környezettudatosságot, felhívva a figyelmet a fajok sérülékenységére, védelmének fontoságára, hiszen ez a faj egyértelműen az emberi hatások miatt pusztult ki a területről és szinte valamennyi európai élőhelyéről. A hatékony védelmi erőfeszítéseknek köszönhetően ma már Spanyolországban van ismét jelentős állománya, ahonnan a MOL Nyrt. szponzorálásával került 12 példány a Hortobágyra – áll a nemzeti park igazgatóságának közleményében.

 

Szafarival kombinált turisztikai vadaspark

Hétfőn az uniós agrárcsúcs keretében, több mint 20 tagországi miniszter jelenlétében átadott parkot, a malomházi terület egyedülálló adottságai tették megfelelővé arra, hogy szafarival kombinált turisztika vadasparkká váljon. A 11 százalékban hazai finanszírozással megvalósult pályázat keretében 3,8 kilométer hosszú szilárd burkolatú turisztikai feltáróutat építettek a Hortobágyi Állatparktól a Vadasparkig, hogy időjárástól függetlenül megközelíthető legyen. Az út részét képezi a Hortobágy folyón átívelő híd is.

HBN

„Puszta Szafari” a vadasparkban

EU-csúcs: A program a Hortobágyi Szafari park átadásával záródik

EU-csúcs: megérkeztek a Hortobágyra az agrárminiszterek Debrecen.
HAON.HU

Az adósaid maradtunk Tempfli püspök atya

Ma is hitetlenkedve újra és újra olvasom, s mérhetetlen fájdalommal veszem tudomásul a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség rövid, csütörtök déli közleményét, amelyben arról tájékoztatták a Bihari Naplót is, hogy 2016. május 25-én Nagyméltóságú és Főtisztelendő Tempfli József nyugalmazott nagyváradi római katolikus megyéspüspök, életének 86., papságának 54., püspökségének 27. évében, hosszú betegség után, szentségekkel ellátva elhunyt. Persze tudtuk, hogy súlyos beteg, nincs jól, de imáinkban azt kértük, hogy bárcsak ismét betoppanna szerkesztőségünkbe félreismerhetetlen mosolyával, derűs egyéniségével, végtelen alázatával, törékeny alkatával.
tovább »


hirdetés