Puszta szafari farkasokkal a Hortobágyi Vadasparkban

By oroszadri
Akt.:
Puszta szafari farkasokkal a Hortobágyi Vadasparkban
Hortobágy – Keselyűket is láthatnak az érdeklődők a Puszta szafari területén.

Átadták a hortobágyi Puszta szafari új létesítményét, melyet a 89 százalékos uniós támogatással 472 millió forintból alakítottak ki. A Hortobágyi Vadaspark fejlesztéseként megvalósult beruházás során olyan, korábban az ember megjelenése előtt a tájon honos, parkban ma is vadon élő állatokat mutatnak be, mint a Przewlaski ló, Heck-marha, sasok, farkasok, sakálok stb.

A szafari célja a környezettudatosság növelése

Fontos eleme a vadasparknak az egykor az itteni madárfauna részét képező keselyűk bemutatása, mellyel szeretnék növelni a környezettudatosságot, felhívva a figyelmet a fajok sérülékenységére, védelmének fontoságára, hiszen ez a faj egyértelműen az emberi hatások miatt pusztult ki a területről és szinte valamennyi európai élőhelyéről. A hatékony védelmi erőfeszítéseknek köszönhetően ma már Spanyolországban van ismét jelentős állománya, ahonnan a MOL Nyrt. szponzorálásával került 12 példány a Hortobágyra – áll a nemzeti park igazgatóságának közleményében.

 

Szafarival kombinált turisztikai vadaspark

Hétfőn az uniós agrárcsúcs keretében, több mint 20 tagországi miniszter jelenlétében átadott parkot, a malomházi terület egyedülálló adottságai tették megfelelővé arra, hogy szafarival kombinált turisztika vadasparkká váljon. A 11 százalékban hazai finanszírozással megvalósult pályázat keretében 3,8 kilométer hosszú szilárd burkolatú turisztikai feltáróutat építettek a Hortobágyi Állatparktól a Vadasparkig, hogy időjárástól függetlenül megközelíthető legyen. Az út részét képezi a Hortobágy folyón átívelő híd is.

HBN

„Puszta Szafari” a vadasparkban

EU-csúcs: A program a Hortobágyi Szafari park átadásával záródik

EU-csúcs: megérkeztek a Hortobágyra az agrárminiszterek Debrecen.
HAON.HU


hirdetés