Péntektől visszaáll a villamosközlekedés

Akt.:
Mossák a sínpályát a felújított pályaszakaszon a Piac utcában
Mossák a sínpályát a felújított pályaszakaszon a Piac utcában - © Fotó: Kovács Zsolt
Debrecen – Az összehangolt, precíz munkának és a kedvező időjárásnak köszönhetően a tervezetthez képest három nappal korábban, július 12-én minden helyszínen elkészültek a felújítási munkák a két villamos közös, valamint az 1-es villamos vonal önálló szakaszán.

Július 13-án, pénteken üzemkezdettől újra elindul a menetrend szerinti villamosközlekedés Debrecenben – tájékoztatott a DKV Zrt.

A DKV június 22-én kezdte el az 1-es és 2-es villamos közös szakaszán a munkákat. A társaság a Széchenyi utca és Kossuth utca, valamint a Szent Anna és Miklós utca kereszteződésében és a Péterfia utcai, Simonyi úti, és Nagyerdei körúti pályaszakaszokon, összesen tizenegy helyszínen végzett pályarekonstrukciót. A Széchenyi utca és Kossuth utca, valamint a Szent Anna és Miklós utca kereszteződésében teljesen új pályaszerkezet épült, ami már jobban bírja a keresztirányú közúti forgalmi terheléseket. A többi helyen síncsere és pályaszerkezet megerősítési munkálatok zajlottak. Az összesen 369 vágány-folyóméter hosszúságban elvégzett felújítás összköltsége 132 millió forint, melyet a DKV Zrt. teljes egészében saját forrásból finanszírozott.

A nagyszabású pályafelújításnak és karbantartásnak köszönhetően várhatóan a teljes vonalon gyorsulhat a villamosközlekedés, amely a későbbiekben esetleges menetidő-korrekciót eredményezhet a menetrendben.


A 30 fokot meghaladó melegben már jólesik a klíma
Debrecen - Panaszos utasok azt sérelmezik, hogy nagy melegben sem működik klíma a buszokon. Az első nyári hónap végén járunk, egy időre a kánikula is beköszöntött, ám tapasztalataink szerint mégis csak elvétve működtek, működnek a helyi autóbuszokon a légkondicionáló berendezések. Az üzemelt...

Debrecen - Többen kérik, hogy más irányokba is közlekedjenek az új járatok. Egyelőre szinte csak pozitív vélemények olvashatók a legnagyobb internetes közösségi oldalon azzal kapcsolatban, hogy a mögöttünk hagyott hétvégén hosszú köröket teljesítő éjszakai buszok indultak Debrecenben. Ahogy koráb...Debrecen.
HAON.HU


hirdetés