Nézze meg, hol küzdenek a hó ellen Debrecenben!

Havazás Debrecenben
Havazás Debrecenben - © Fotó: Matey István
Debrecen – A keddi nap is havazással indult Debrecenben, így nem árt tudni, mikor és hol takarítják a cívisvárosi utakat. Ebben segít az AKSD utcakeresővel ellátott alkalmazása.

A debreceni önkormányzat megrendelése alapján az AKSD végzi Debrecen úthálózata egy részén a síkosság csökkentését és a hó eltakarítását. Ez – az önkormányzat által meghatározott ütemterv szerint – a szilárd burkolatú útfelületeket tekintve a tömegközlekedési járművek útvonala (A ütem), a fő gyűjtőutak (B ütem), a lakótelepi utak (C ütem), a kertségi szilárd burkolatú utak (D ütem) és az egyéb utak (E ütem), továbbá a tömegközlekedési megállóhelyek, parki járdák, lépcsők és kerékpárutak síkosság csökkentését és a hó eltakarítását jelenti – olvasható az AKSD honlapján.

A cég fejlesztett egy olyan alkalmazást, mely lehetővé teszi, hogy a lakosok azonnal lássák, hogy milyen munkát rendelt meg tőlük az önkormányzat. Az alkalmazás része egy utcakereső is, amellyel megtudhatjuk, hogy az adott utcát a fent jelzettek közül melyik ütembe sorolták be, a síktalanítási munkák felsorolásában pedig látható, hogy az adott ütemet síktalanítják-e épp, illetve fogják-e vagy sem.

Fotó: Matey István

Ez az alkalmazás itt érhető el, igencsak hasznos, próbálják ki nyugodtan. Többek között az is kiderül belőle, hogy a keddi nap folyamán például a belvárosi körgyűrűn belüli járdákon és gyalogátkelőhelyeken, a Doberdó utcán és Debrecen három felüljáróján is dolgoztak vagy dolgoznak az AKSD munkatársai.


Budapest - Több megyére figyelmeztetést adtak ki keddre a havazás miatt. A Magyar Közút a téliesebb útviszonyokra figyelmeztet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez hétfőn eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a késő esti óráktól dél, délnyugat felől ismét csapadékzóna érkezik, amelyb...

Miért ne élveznénk a tél adta örömöket?
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A gyereknek télen is a lehető legtöbbet kellene kint lennie. Igyekezzünk tudatában lenni annak, hogy a téli hideg nem az ellenségünk! Sőt! Jó néhány előny sorakozik amellett, hogy télvíz idején is engedjük a gyerekeket minél több időt a szabadban tölteni...Debrecen.
HAON.HU


hirdetés