Négy érmet is szereztek a DSI-s tollasozók

Tóth Kristóf két arannyal zárta a kupát
Tóth Kristóf két arannyal zárta a kupát - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen, Hajdúszoboszló – Tóth Kristóf a kemény olaszországi edzőtábor után is bizonyította tehetségét.

Két kategóriában (U17, U13) rendezték meg nemrégiben a Szoboszló Kupa országos tollaslabda-ranglistaversenyt, melyen a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola (DSC-SI) versenyzői igen eredményesen szerepeltek, összesen két arany- és két ezüstérmet szereztek.

Az U17-esek között négy debreceni induló volt, közülük a még az U15-ös korosztályos válogatott Orosz Tekla, Kovács Fanni és Tóth Kristóf most is bebizonyította, hogy nem véletlenül az ország legjobbjai. Kovács Fanni és Siska Emese egyéniben két győzelmet aratva a legjobb 8 között végzett.

Két ezüst a lányoktól

Orosz Tekla egyéniben a döntőig menetelt, ott azonban kikapott a két évvel idősebb hajdúszoboszlói Mészáros Petrától. A DSC-SI leány párosa, Kovács Fanni és Orosz Tekla szintén második helyezést ért el. Tóth Kristóf egy kemény olaszországi edzőtábor után veselkedett neki a viadalnak, de így is magabiztosan győzedelmeskedett mind egyéniben, mind pedig fiú párosban.

Igazolták tehetségüket

Az U13-as korosztályban három DSI-s volt érdekelt. Aglia Lontang, Galla Gergő, Vizer György is még most kezdi versenyzői pályafutását, fiatalok, és hiányzik még a rutinjuk, azonban igazolták tehetségüket, és tudásszintjüknek megfelelően szépen teljesítettek.

HBN


Eredmények

U17-es korosztály

Fiú egyéni

1. Tóth Kristóf

Fiú páros

1. Tóth Kristóf, Tóth Levente (Hajdúszoboszló)

Leány egyéni

2. Orosz Tekla

Leány páros

2. Orosz Tekla, Kovács FanniDebrecen.
HAON.HU


hirdetés