Milyennek ítéli Debrecen közlekedési morálját?

Akt.:
Milyennek ítéli Debrecen közlekedési morálját?
© Fotó: Matey István
Debrecen – Ezúttal is négy járókelőt kérdeztünk meg. „Manapság azt érzékelem, hogy autóval nehezebb utazni városon belül, sokszor nagyon ingerültek a sofőrök” – nyilatkozta egyikük.

Tőkés Miklós, vállalkozó

tm

Véleményem szerint, amikor iskolába jártam, akkor jó volt a tömegközlekedés. Manapság azt érzékelem, hogy autóval nehezebb utazni városon belül, sokszor nagyon ingerültek a sofőrök.

Pokorni Mihály, egyetemi hallgató

pm

Úgy vélem, a város közlekedési moráljával nincs nagy probléma, a belváros szépen ki van alakítva, nagyon sok úton lehet biztonságosan haladni. Talán lehetne több kerékpárút.

Pálfi Benjámin, szoftverfejlesztő

pb

Nem debreceni lakos vagyok; az ittlétem alatt azt tapasztaltam, vannak kerékpárutak a városban, de lehetne több. Az autósok türelmetlensége sok fennakadást okozhat az utakon.

Faddi Viktória, egyetemi hallgató

fv

Nem helybeli lakos vagyok, de szerintem Debrecenben is szükség lenne több kerékpárútra. A város nagyon szép, rendezett, de az autósokon azt vettem észre, hogy nagyon türelmetlenek.

HBN|Fotók: Derencsényi István


Bevetésre készen. Ellenőrzik a sebességet, a 4-es, a 42-es és a 47-es főúton méréssel, az autósok megállításával, a városban pedig a tilos jelzések betartását, a gyalogosoknak történő elsőbbségadást és a kerékpárosok közlekedését
Hajdú-Bihar - Kiemelten a sebességtúllépést is figyelik a rendőrök. Míg 2010 óta éveken keresztül csökkent a közúti balesetek száma, az utóbbi időszakban emelkedni kezdett, 2017-ben és 2018 első negyedévében pedig drasztikusan magas volt; ez a negatív tendencia Hajdú-Biharban. Tavaly megyénk...Debrecen.
HAON.HU


hirdetés