Megtisztult föld alatti világ

Megtisztult föld alatti világ
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Tavaszi nagytakarítást végeztek a debreceni Petőfi téri aluljáróban.

Takarítóbrigád vette kezelésbe a föld alatti építményt szerda délelőtt. Nagy nyomású vízsugárral tisztították a burkolatokat, és az Erzsébet utca felőli oldalban – egyelőre egy sorral – lefestették a falat is. Ráfért a rendrakás a létesítményre, mert a lépcsőfokokat por borította, némely burkolólap is elmozdult a helyéről, a falakat pedig tegek, firkák csúfították.

Fotó: Molnár Péter

„Harc” a szemetelőkkel

A polgármesteri hivatal kérdésünkre azt közölte, hogy a Petőfi téri aluljáró, valamint a hozzá tartozó lejárók takarítását, az ott eldobott szemét összegyűjtését, elszállítását napi rendszerességgel végzik a Dehusz Nonprofit Kft. közfoglalkoztatottjai az önkormányzat megbízásából. Mivel a területen rendkívül intenzív a gyalogosforgalom, és ezzel egyenes arányban sok a szemetelő, a közfoglalkoztatottak gyakorlatilag „szélmalomharcot” vívnak a tisztaság megőrzéséért. Az aluljáró tisztítása része a tavaszi nagytakarításnak.

Fotó: Molnár Péter

Kamerákkal a rongálók ellen

A graffitik eltávolítását a Dehusz az év folyamán több alkalommal is elvégzi. A mostani átfestést várhatóan még ebben a hónapban befejezik. Kíváncsiak voltunk, mennyibe kerülne lekenni a falakat a graffitiknek, firkálásoknak ellenálló festékkel. Erre az a válasz érkezett, hogy a speciális impregnáló felületvédő szer ára több százezer forint.

Azt is megtudtuk, az aluljáró környezetében köztéri kamerákat a Nagyállomás átépítését követően helyeznének ki, ugyanakkor a Petőfi tér zöldfelületi rekonstrukciójakor több kamerát is felszerelnek majd, előreláthatólag jövőre.

OCsDebrecen.
HAON.HU


hirdetés