Megszűnik a Debreceni KSE

By oroszadri
Debrecen – A Debreceni KSE 2011/2012-es bajnokságban már nem indít csapatot semmilyen osztályban.

A Debreceni KSE megszüntetését kezdeményezte a napokban a klub elnöksége – tudta meg a Napló Gilányi Józseftől, az egyesület elnökétől. A testület az anyagi gondok miatt jutott erre a döntésre. A DKSE-t a jövőben esedékes közgyűlés szüntetheti meg, meghatározott jogi eljárás végén.

A Debreceni KSE támogatásból élt

– Amikor a 2009/2010-es bajnoki év végén a DKSE kiesett az NB I-ből, már lehetett hallani olyan hangokat, hogy legjobb lenne megszüntetni az egyesületet. Pénzt nem lehet szerezni még az NB I-ben sem, az NB I/B-ben lehetetlen küldetésnek tűnt – idézte fel az egy évvel ezelőtti eseményeket Gilányi József. – A 2010/2011-es idényben a maradék pénzünkből gazdálkodtunk, illetve a távozó játékosokért kapott összegből, továbbá két kisebb szponzor támogatásából. Ez elég volt arra, hogy befejezzük a pontvadászatot. Az elnökség tehát akkor úgy döntött, hogy vágjunk neki a bajnokságnak, hiszen ott vannak a tehetséges ifjú játékosaink, az utánpótlás – a DSC-SI-vel karöltve – kilenc év alatt szépen kiépült, s ezt a munkát folytatni kell. Indítottunk NB I/B-s felnőtt, ifjúsági és serdülő csapatot, valamint fiatalokból álló NB II-es felnőtt és ifjúsági együttest.

Sokat fejlődtek

Gilányi József elmondta, hogy az első csapat átlagéletkora mindössze 21 év, és sok átfedés volt a két, különböző osztályban induló alakulat között.

– Nagyon fiatal korosztályról van szó, s a végén megelégedésre – néhány bravúrral – az NB I/B-s gárda a hetedik helyen végzett, míg az ifjúsági csapat ezüstérmes lett, a serdülők pedig OSB-elődöntőt játszottak. Az NB II-es együttes negyedikként zárt, ifjúsági csapata második helyet szerzett. A társaság tehát teljesítette a kitűzött célt, hogy saját erővel, debreceni vagy a cívisvároshoz kötődő, illetve környékbeli fiatalokkal érjen el eredményt – értékelt a sportvezető, nem titkolva, hogy küzdelmes esztendő áll mögöttük. – A tavaszi szezon második felére összeállt, egységessé vált a csapat, sokat fejlődött a társaság.

Hozzátette: a DKSE megalakulásakor szinte a nulláról indult az utánpótlás-nevelés, s ennek kiépítésére időre volt szükség. Úgy tűnik, ez sikerült, hiszen a csapatok szép eredményeket „szállítottak”, s minden korosztályban található három-négy olyan kézilabdázó, akiből komoly játékos lehet.

– Rádióriportban hallottam arról, hogy előkészületben van egy tervezet, amely az utánpótlással kapcsolatos problémákat megoldaná, amit mi is örömmel veszünk – jegyezte meg Gilányi József.

A Debreceni KSE megszűnése 45 kézilabdázót érint

– Sajnos év közben nem tudtunk támogatókat szerezni, s a bajnoki esztendő végéhez közeledve látszott, hogy anyagi problémáink lesznek. Mindent igyekeztünk úgy rendezni, hogy ne legyen tartozásunk, s bár még vannak teendők, úgy néz ki, ez sikerül is. Azokkal a játékosokkal, akiknek szerződésük volt, közös megegyezéssel felbontottuk a megállapodásukat, hogy szabadon távozhassanak. A 2011/2012-es bajnokságban nem indítunk csapatot semmilyen osztályban.

A játékosok többsége nem akart elmenni – árulta el kérdésünkre Gilányi József. Sokukat a tanulmányai is Debrecenhez kötik. A szerdai napig egyébként egyikőjükért sem jelentkeztek a DKSE elnökénél.

– Köszönjük mindenkinek a segítséget, aki az utóbbi években támogatta a DKSE-t – zárta szavait Gilányi József, akitől megtudtuk: Debreceni KSE megszűnése mintegy negyvenöt kézilabdázót érint.

 

Debreceni KSE: Most vagy soha!

Megmentenék a debreceni húsipartA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Debrecen.
HAON.HU


hirdetés