KULTOK konferencia: „Kritika-kritizálókat” várnak a fórumra

Debrecen – Újra megrendezik a KULTOK konferenciát, ezúttal a kritikus szakma a központi téma.

A József Attila Kör és a KULTer.hu kortárs kulturális portál által rendezett konferenciasorozat hatodik, Meta­kritika című állomásának újra a debreceni MODEM ad otthont október 13–14-én. Fontos és szükségszerű, hogy a kritikusi szakma időről időre rákérdezzen saját tevékenységére, a kulturális és tudományos életben betöltött szerepére, arra, hogy mit jelent a tudásközvetítés és -szervezés ezen formája az eltérő tudományágak önértelmezése, működésmódja, folytonossága szempontjából. Ennek kíván fórumot teremteni a KULTOK VI. – Metakritika című konferencia, melyre várják az előadók jelentkezését.

A tervezett – témához szorosan kapcsolódó – 15 perces előadások pontos címét és a hozzájuk tartozó 5-8 soros rezümét (a képviselt intézet/kutatóműhely nevével együtt) a kulterportal@gmail.com címre várják augusztus 15-ig, keddig. A szervezők fontosnak tartják az előző évekhez hasonló, produktív viták megalapozását, ezért idén olyan előadásokat várnak, amelyek a hazai, illetve a nemzetközi tudományos és kulturális élet tudásközvetítő valamint -szervező intézményeit, fórumait, médiumait vizsgálják – adták hírül a Modem honlapján.

Az előadásokat kerekasztal-beszélgetések követik, amelyeken a kritika elméleti és gyakorlati aspektusaival foglalkozó szakemberek osztják meg tapasztalataikat a közönséggel, illetve a szakmai programokon kívül az előző évekhez hasonlóan megvalósulnak irodalomnépszerűsítő projektek és társművészeti események is a kétnapos konferenciához kapcsolódóan.

HBNDebrecen.
HAON.HU


hirdetés