Ismét “Krimit tud?” volt Debrecenben

Ismét “Krimit tud?” volt Debrecenben
© Fotó: police.hu
Debrecen – Középiskolás diákok mérték össze tudásukat a bűnmegelőzési vetélkedőn.

Nyolcadik alkalommal került megrendezésre 2018. október 18-án a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának prevenciós célú vetélkedője, amelynek regionális döntőjének a Debreceni Ifjúsági Ház adott otthont – írja a rendőrség a honlapján.

Az idei versenyre is már szélesebb körben, országos szinten lehetett nevezni, így 7 csapatnak adódott lehetőség arra, hogy bűnmegelőzéssel kapcsolatos szituációkban mérjék össze tudásukat, a médiából már jól ismert „Beugró” című televíziós műsor játékszabályainak megfelelően.

A szakmai és művészeti zsűriben helyet foglalt a Csokonai Színház művésze, Vékony Anna színművész, a Debreceni Művelődési Központ igazgatóhelyettese, Szőnyi Sándorné, valamint Tóth Béla nyugalmazott rendőr ezredes, a Kőbánya Közbiztonságáért Közalapítvány elnöke is.

A csapatok ügyesen improvizáltak, a helyzetgyakorlatokat kitűnően oldották meg a vidám hangulatú eseményen.

A vetélkedőn I. helyezést ért el a Hajdú-Bihar megyei debreceni Ady Endre Gimnázium csapata. A II. helyen a Jász-Nagykun-Szolnok megyei szolnoki Széchenyi István Gimnázium diákjai végeztek, a dobogó harmadik fokára pedig az ugyancsak hajdú-bihari Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium csapata állhatott fel.

Az első és második helyezést elérő csapatok 2018. november 15-én részt vehetnek a vetélkedő Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőjén.Debrecen.
HAON.HU


hirdetés