Improfeszko – színház a rögtönzés jegyében

Akt.:
Improfeszko – színház a rögtönzés jegyében
© Fotó: Kiss Annamarie
Debrecen – A verseny Lengyel Pál színházrendező emléke előtt tiszteleg.

Szombat délelőtt tartották a Magyar Szín-Játékos Szövetség országos improvizációs versenyének harmadik regionális fordulóját. A Dilemma Drámaszínpad által szervezett találkozónak az Újkerti Közösségi ház moziterme adott otthont. Összesen öt csapat mérethette meg magát rögtönzött produkcióival. A zsűri elnöke és a játékmester Formanek Csaba író volt, a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnökségének tagja.


Fotó: Kiss Annamarie

A „Maestro” a versenyt megelőzően arra hívta fel a színjátszók figyelmét, hogy a vicces jelenetek mellett próbáljanak drámai pillanatokat is belecsempészni játékukba. – Kőkemény verseny lesz – fogalmazott. A zsűri tagja volt Jószai Zoltán színész, rendező, a Katedra Színházi Műhely vezetője, valamint Áfra János költő is.

A legtöbb pontszámot elérő csapat kapott lehetőséget arra, hogy megmérettesse magát márciusban, a gödöllői országos döntőn. Az első helyezést a Dilemma Drámaszínpad, a másodikat a KB2t (Főnix Diákszínpad) kapta, a harmadik helyen pedig a Dilemma Drámaszínpad R&A elnevezésű csapata végzett.

HBNDebrecen.
HAON.HU


hirdetés