Fotók: Tánccal a bűn és a balesetek ellen

Akt.:
Fotók: Tánccal a bűn és a balesetek ellen
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Több mint 350 debreceni középiskolás figyelte a színházban a szokatlan produkciót.

Debrecen. Komoly társadalmi problémák iránt igyekeztek újszerű módon középiskolás fiatalok figyelmét felkelteni a debreceni Csokonai Színházban szerdán. A szolnoki Üzenet Táncszínház művészei olyan témákat táncoltak el – mai zenékkel kísérve – mint például a kirekesztés, a családon belüli erőszak, a drogozás, az elszemélytelenedés, a diszkóbalesetek, valamint a bűnmegelőzés. A táncprodukciók között a színpadon az egyes témák szakértőivel hangzottak el néhány perces beszélgetések. A színház székeiben több mint 350 debreceni középiskolás foglalt helyet.

Az elmúlt évben országjárásra indított szokatlan eseményt az Országos Rendőr-főkapitányság, Országos Baleset-megelőzési Bizottsága és a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Molnár Péter

A színpadra lépő táncos lányok a New Step táncstúdió növendékei voltak, akik aktív fitnesz és akrobatikus táncversenyzőként szerzett tapasztalatukat hasznosították sajátos üzeneteket tartalmazó táncaikban. Hírnevüket egy országos televízió csatorna tehetségkutató műsorával alapozták meg, ahol hétről-hétre jól szerepelve egészen a döntőig jutottak.

HBN-OCsDebrecen.
HAON.HU


hirdetés