Felföldi József sikertörténete – bronzüstből édességgyár

By oroszadri
Felföldi József sikertörténete – bronzüstből édességgyár
Debrecen – “Már fiatal koromban eldöntöttem, hogy nem akarok alkalmazott lenni”. Felföldi József elsők között volt, aki hamburgert árult, majd szappannal és fürdősóval foglalkozott, ma pedig már a hatezer négyzetméteres Felföldi édességgyár tulajdonosaként aposztrofálható.

– Véletlenül kerültem kapcsolatba az édesség világával. Egy barátom életét vesztette egy autóbalesetben, és hogy segítsek a családnak, megvettem tőlük egy nagy bronz üstöt. Fogalmam sem volt arról, hogy mi célt szolgál, de nagyon tetszett. Négy- öt évvel később hívtam egy szakembert, aki felvilágosított, hogy ez egy drazséüst, ami cukorkát gyárt. Hát így kezdődött az édességgyártás – mondta Felföldi János.

Hihetetlen sikere lett az új találmánynak

– Én kitalálom, mit szeretnék, a fejlesztők pedig megvalósítják. Rengeteg termékünk van de egyre különösen büszke vagyok. Kitaláltam egy műanyag szívószálat ami cukorgranulátummal van töltve. Ebből évente több száz milliót forgalmazunk Európa szerte. Évente részt veszünk 6-8 édességvásáron ahol kiállítjuk a termékeinket. Így került ki ez az édességünk  Azerbajdzsánba, Irakba, Dubaiba, Japánba, Anglia legerősebb bolthálózata pedig szeptembertől akarja a polcokon látni. Emellett folyamatosan fejlesztjük a géptechnológiát is, melyet már Japánban is használnak – mondta a tulajdonos

Kattintson a képre a fotókért!

Újabb fejlesztések az édességgyár falai közül

Most például egy olyan tortagyertyát fejlesztettünk ki, ami ehető, illetve egy italt, aminek a kupakjában van a granulátum, s tekeréssel a vízzel teli palackba kerül, így kóla lesz belőle. Emellett múlt hónapban Európai Uniós támogatásból egy raktárépületet is megnyitottunk – közölte a cégvezető.

Az elsők között

Felföldi Jánosnak 5 gyermeke van. A cégvezető úgy véli előbb máshol kell dolgozniuk a gyerekeknek, ahhoz hogy tapasztalatot szerezzenek a világban, majd ha később kedvük lesz a cégnél dolgoznak.

Alapvetően nagyon figyelek a körülöttem lévő újdonságokra és mindig nyitott szemmel járok a világban. Európában több ezren vannak akik édességeket gyártanak, s én az elsők között vagyok. Mindig túl kell teljesíteni. Hasonlattal élve lehet hogy elég 3000 métert lefutni, de én akkor is hatezret futok – jegyezte meg.

 

2009-től hihetetlen ívben szárnyalt felfelé a cég, azóta világ szerte forgalmazzák az édességgyár termékeit.
100 millió gyerek kóstolja meg a Felföldi kft. termékeit a világ minden pontján évente.
3 milliárd forintos bevételt szeretne elérni ebben az évben Felföldi József, a gyár tulajdonosa.

Miért szeret itt dolgozni?

Bakó Judit, pénzügyi osztályvezető:
Nagyon családias a légkör. Ebben a gazdasági helyzetben a folyamatos létszámbővítésnek anyagi biztonságot nyújt.

Csonka Zsolt, külkereskedelmi vezető:
Kitárul előttem a világ, hiszen rengeteget utazom. Napi kapcsolatban vagyok komoly külföldi cégekkel.

Pósán Ildikó, fejlesztési laborvezető:
Kihívásokkal teli a munkám, hiszen a gyerekeknek fejlesztünk édességeket, de egyben nagyon szép hivatásnak is tartom.

Ahol tilos a borravaló

Morbid vicc: Baba alakú a szülinapi édességDebrecen.
HAON.HU


hirdetés