DVSC: fel kell emelni a fejeket

A bajnokcsapat otthonában sem számíthatnak könnyű mérkőzésre Bódi Ádámék (pirosban)
A bajnokcsapat otthonában sem számíthatnak könnyű mérkőzésre Bódi Ádámék (pirosban) - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Loki a Honvéd otthonában rendezendő kupameccsen feledtetheti a hétvégi bajnoki kudarcot.

Két olyan csapat ad egymásnak szerdán 16 órától randevút a Bozsik Stadionban, amelyik egyaránt vereséget szenvedett a szombati bajnoki fordulóban. A Magyar Kupa-negyeddöntő odavágó házigazdája, a Budapest Honvéd – némi meglepetésre – a kiesés elől menekülő Vasastól kapott ki 2–1-re idegenben, a DVSC pedig ugyanilyen különbséggel az Újpest ellen maradt pont nélkül a Nagyerdőn.

A cívisvárosi kilencven perc után a házigazdák roppant csalódottan nyilatkoztak, ugyanis a Loki nem volt semmivel sem rosszabb ellenfelénél, mégsem tudott még csak döntetlent sem kiharcolni. Az ehhez hasonló csatavesztések demoralizálóan tudnak hatni egy csapatra, ezért vélhetően a fejekben is rendet kellett tennie Herczeg András vezetőedzőnek.

Sok párbeszéd

– Sokat beszélgettünk az elmúlt napokban a mérkőzésről, kielemeztük a játékosokkal, mi volt a probléma – nyilatkozta a cívisvárosi tréner. – Mindenkit bosszant a vereség, mert nem játszottunk rosszul, de a tavasz eddigi legjobb teljesítménye sem volt elegendő a pontszerzéshez. Sajnos a védekezésben olyan hibákat követtünk el, amelyeket megbüntetett az Újpest, elöl pedig voltunk elég hatékonyak.

Hogy miként sikerült ezt feldolgoznia a társaságnak, az majd szerdán derül ki a mérkőzés során, az biztos, koncentráltnak kell lennünk”

– mondta a szakember.

Nyilván az sem tett jót a lelkeknek, hogy a lilák elleni meccsen megsérült a balhátvéd Ferenczi János, mint kiderült, a bokaszalag-szakadást szenvedett játékost meg kellett műteni, és számára véget ért a szezon. – Minden sérülés rosszkor jön, ráadásul Ferenczi személyében egyik alapemberünket veszítettük el, ami érzékenyen érint bennünket. Az utóbbi időben eltiltás vagy betegség miatt minden összecsapásunkon nélkülöznünk kellett 3-4 futballistát. A Honvéd ellen sem lehet ott a pályán Justin Mengolo, Bereczki Dániel és Sós Bence. Jó lenne, ha nem újabb sérült a keretben – fogalmazott Herczeg, aki az ellenfélről is megosztott velünk néhány gondolatot.

– A bajnokcsapatról beszélünk, amely kiváló játékosállománnyal rendelkezik. A keret nagy része már együtt játszik egy ideje, és igazolni is tudtak az elmúlt idény óta. Nehéz lesz ellenük futballozni, de szeretnénk ezt a kétmeccses párharcot is megnyerni az MK-ban.

HBN


Hiába Herczeg András és Tőzsér Dániel meccs közbeni diskurzusa, szombaton délután pont nélkül maradt a Loki
Debrecen - Tőzsér Dánielt letörte az Újpest elleni vereség, de most már a szerdai kupameccsre koncentrál a Loki. Érdekes rangadót vívott a DVSC együttese szombaton délután a Nagyerdei Stadionban az Újpest FC ellen, sajnos a végeredmény (1–2) nem a házigazdáknak szerzett örömet. Azért nem volt szo...

Fotó: dvsc.hu
Debrecen - A DVSC balhátvédje ebben a szezonban már nem játszhat. Szombaton, az Újpest elleni rangadón, körülbelül a 60. percnél megsérült Ferenczi János, akit hordágyon kellett levinni a pályáról. A játékos elmondása szerint kissé megbicsaklott a bokája, amire ezután a vendégek egyik labdarúgója...Debrecen.
HAON.HU


hirdetés