Diszkórazzia: Biztonságosak a debreceni szórakozóhelyek

By Zsuzsa Szilágyi
Diszkó
Diszkó
Debrecen- A rendőrség és a tűzoltóság közösen ellenőrizte a város szórakozóhelyeit. Nagyobb szabálytalanságokat nem találtak, inkább dokumentációs problémák adódtak.

– A tűzoltóság ellenőrizte többek között a tűzoltókészülékek meglétét és érvényességét, a kiürítési útvonalak méretét, illetve, hogy a menekülés útvonalakat jelző táblák jól láthatóak-e. A kollégákkal már tavaly hallottunk a West Balkánihozhasonló esetekről, mint például egy pesti pince kiégéséről, vagy az Oroszországban kigyulladt szórakozóhelyről, amely 103 fiatal áldozatot követelt.

A rendőrség bevonásával, már akkor megkezdtük az ellenőrzési akciónkat. A januárban történt tragédia csak felerősítette ennek fontosságát, ezért most a rendőrség szervezte meg razziát és kérte a mi segítségünket – nyilatkozott Nagy Imre tűzoltóparancsnok.

Érzik a felelősséget

– A pesti tragédiaóta a debreceni szórakozóhelyek üzemeltetői komolyabban veszik az előírásokat – véli a tűzoltóparancsnok. Az egyik klubban például figyelmeztettük a tulajdonost, hogy a vészkijárat burkolata éghető, és mindenfajta kényszer nélkül mondta, hogy kicseréli – fűzte hozzá.

Az általunk megkérdezett fiatalok sem érzik magukat veszélyben, sőt észrevették a változásokat is. – Hétvégén voltam egy buliban, ahol mindig hatalmas tömeg van, most mégis létszám stopot rendeltek el – közölte Rajnaha Roland. Nuszer Krisztián egy olyan szórakozóhelyen kapcsolódott ki, ahol éppen ellenőrzést tartottak.

– Csak annyi hiányosságot találtak, hogy a tűzoltó készülék nem a falon lógott, hanem a földre volt letéve – tette hozzá. A diszkók ellenőrzésével hamarosan felhagy a tűzoltóság, hiszen az üzemeltetésre vonatkozó jogszabály megváltozik és szigorúbb feltételekhez köti majd az engedélyek beszerzését. HBN–TZ

 Debrecen.
HAON.HU


hirdetés