Debrecen Hornets: Ki akar Lódarázs lenni?

By Janvari Mark
Akt.:
Debrecen Hornets: Ki akar Lódarázs lenni?
Lacrosse – Bővítené keretét a cívisváros első lacrosse csapata, a Debrecen Hornets.

Újabb észak-amerikai sport jelent meg Magyarországon: Halász Tamás kezdeményezésével megalakult a Hajdúság lacrosse egyesülete, a Debrecen Hornets. Az egyesület még az alapoknál jár, éppen ezért április 21-én tagtoborzót tartanak a Gázvezeték utcai stadionba, hogy a sportág után érdeklődők kipróbálhassák magukat.

Szövetség 2011 óta

A lacrosse hazai története elég rövid, hiszen 2008-ban alakult meg az első csapat Budapest Blax néven, majd két évvel később már válogatottunk is lett. Ugyanebben az évben Sződy Ferenc és George Rohonczy segítségével, az ország felvételt nyert a Nemzetközi Lacrosse Szövetségbe (FIL), amely egy nagyobb felszerelés támogatással is járt. Tavaly következhetett az újabb nagy lépés, amikor a Blax összefogott a szombathelyi Magyar Inter-Cross Egyesülettel, és létrejött a Magyarországi Lacrosse és Inter-Cross Szövetség.

A Hornets története

Miután Halász Tamás 2012-ben megalapította a Hornets-et, az volt a terve, hogy megkedveltesse a debreceni szurkolókkal ezt a sportágat. – Azért kezdtem bele a lacrosse csapat megszervezésébe, hogy többen is megismerhessék ezt a fantasztikus és dinamikus sportot, amely a világ egyik legidősebb sportágának számít – fogalmazott Halász.

A Lódarazsak elnöke még kevésnek tartja a keret létszámát, de bizakodóan néz a jövőbe. – Jelenleg 7-8 játékos van a csapatnál, amely a hét végi toborzó során bővülhet. Ha sikerül 15-20 emberre növelni ezt a számot, akkor komolyabb edzéseket is végezhetünk, s akár több versenysorozatban is elindulhatunk.

A try-out

Halász Tamás több szempontot is figyelembe vesz a szombati toborzón. – Ezen a try outon főként a ruganyosságot, az állóképességet és a gyorsaságot teszteljük, majd később az edzéseken foglalkozunk a technikai elemekkel – mondta a klubvezető.

A toborzót április 21-én, szombaton 10 órától tartják a Gázvezeték utcai stadionban, de akik lemaradnak, másnap 16 órától ugyanitt kipróbálhatják magukat edzésen.

HBN – ML

 

Szabályok

A csapat 10 játékosból áll, 1 kapus, 3 védő, 3 középpályás, 3 támadó.

Kellékek: védőfelszerelés, hálós végű lacrosse bot

Gól: egy baseball labda méretű tömör gumilabdát a kapuba kell juttatni.

Játékidő: 4×15 percDebrecen.
HAON.HU


hirdetés