A szorgos hétköznapok után ideje bulizni egyet

A Diktátor is fellép
A Diktátor is fellép - © Fotó: Molnár Péter
Hajdú-Bihar – Legyen pop, rock, vagy metál, minden zenei stílus kedvelője megtalálja számítását ezen a héten is Debrecenben. A hard rock és a klasszikus heavy metal keverékét játszó Diktátor például március 16-án, este 8 órakor lép színpadra a Kaptár Klubban.

Március 14., csütörtök

20 óra: Mobilmánia Vikidál Gyulával – Roncsbár

Új műsorukban biztosan lesznek olyan dalok, amiket álmodból felriadva is kívülről énekelsz, és új dalok, amiket tuti megszeretsz első hallásra is. Az este vendége a Rocksystem.

Március 15., péntek

17 óra: XIV. Amatőr Zenei Összefogás jótékonysági koncert – Ifjúsági Ház

A koncert teljes bevételét a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztály EKG-készülékének beszerzésére ajánlják fel.

20 óra: Chrome RT 15 / Tortuga – RoncsBár

A Chrome fényes, tiszta, kemény és időtálló. Nekünk nincs két választásunk, csak menni a rock ’n’ roll útján! – jellemzi magát a banda.

A Tortuga egy nyíregyházi rockzenekar, melyet 2018-ban alapított 4 helyi srác. A zenekar stílusára a tagok által szeretett irányzatok mind hatással vannak, így nem címkézhető fel konkrét stílus megjelöléssel a Tortuga, de a kiindulási alap a hangszerekkel eljátszott, dallamos rock ’n’ roll, amelyre a Sex Pistolstól kezdve az ABBA-n át rengeteg előadó hatott.

20 óra: Elefánt – Nagyerdei Víztorony

A „Szinte soha” turnén a zenekar első alkalommal ad Debrecenben kifejezetten „ülős” koncertet: azokat a dalokat veszik elő, amelyek nem ugrálásra késztetnek, és amelyeket máskor nem, vagy nagyon ritkán játszanak. Biztosan előkerül a sokak által kért Magányos, a rég játszott Ízek és formák, a Gomolyon megjelent Zúzmarás, illetve a legutóbb élőben a tavalyi lemezbemutatón hallott Transz is.

21 óra: Kovács Tamás Band – Incognito Club

Kovács Tamás és zenekara a saját dalok mellett többek között The Beatles-, Sting- és Bon Jovi- számokat is játszik a koncerten.

Március 16., szombat

21 óra: DC/79 – Incognito Club

Az Angliában alakult, ám mára minden poszton debreceni tagokból álló AC/DC tribute zenekar visszahozza a hard rock energikus, szupertöltésű, nyegle hangulatát.

23 óra: AK26 – Base Club

Érkezik a rapszakma két titánja: Hiro és Giajjenno, azaz az AK26.

20 óra: Gypo Circus – Rock Cafe (Hajdúszoboszló)

2011 őszén öt, gyökeresen eltérő zenei és társadalmi háttérrel rendelkező muzsikus létrehozta a Gypo Circust.

A tagok régi álma volt egy olyan zenekar létrehozása, ahol a balkáni ethno, a gipsy, valamint a punk műfajok találkoznak, ezzel bár stílust nem teremtve, Magyarországon eddig nem hallott hangzást felépítve – írják magukról.

20 óra: Pit of Saron / Frogshow / Cube – Roncsbár

A 2012-ben alakult Pit of Saron a metálzene kedvelőit invitálja koncertjére.

A Frogshow modern rock stílusban működő debreceni zenekar. Jelenleg a Three Days Grace tribute műsorukat játsszák a fellépéseiken.

Március 18., hétfő

19 óra: Honeybeast – Kölcsey Központ

A zenekarnak a Szegedi Kortárs Balett táncosaival közös produkcióját most Debrecenben is láthatják az érdeklődők.

A koncerten a dalok segítségével egy valós, mai történet fog kibontakozni, mely iróniával reflektál korunk kibogozhatatlan zagyvaságaira. A tánckoreográfia ezt a sztorit teszi majd még inkább átélhetőbbé és katartikusabbá.

Március 19., kedd

19 óra: Kaláka 50 – Hét határon át – Kölcsey Központ

A jubileumi évadot egy különleges „Kaláka 50 – hét határon át” című turnéval ünneplik. A debreceni est vendége Lackfi János lesz.

20 óra: KULTerdő Special: Szűcsinger, Petőfi, zenés irodalom, forradalom – Nagy­erdei Víztorony

Szűcs Krisztián zenész-dalszerző (Budapest Bár, Heaven Street Seven, NAZA) és Szálinger Balázs József Attila-díjas költő-drámaíró közös formációját 2014-ben, a Campus Fesztiválon láthatta utoljára színpadon a debreceni közönség. Az 1848–49-es magyar szabadságharc évfordulója környékén – saját szerzeményeik mellett – többek közt Petőfi Sándort is megidézik majd – olvasható a Facebookon.

Március 20., szerda

21 óra: Szesztay Dávid és zenekara – Incognito ClubDebrecen.
HAON.HU


hirdetés