A művészet, a gyógyítás kiválóságai kaptak elismerést – megyénkből is

Mohos Nagy Éva
Mohos Nagy Éva - © Fotó: Derencsényi István
Budapest, Debrecen – Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából miniszteri művészeti és egészségügyi díjakat adott át szerdán a Pesti Vigadóban.

Kiemelkedő színvonalú irodalmi tevékenysége elismeréseként József Attila-díjat kapott Kelemen Erzsébet író, költő, a debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium minősített kutatótanára.

Kiemelkedő zenei előadóművészi tevékenysége elismeréseként Liszt Ferenc-díjat kapott Mohos Nagy Éva operaénekes, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar professor emeritája.

Kiemelkedő képzőművészeti tevékenysége elismeréseként Munkácsy Mihály-díjban részesült Juha Richárd szobrászművész.

Az egészségügyi ellátás fejlesztéséhez történő szakmai, közszolgálati és tudományos tevékenységének elismeréseként Batthyány-Strattmann László-díjat kapott Magócs Gusztáv, a létavértesi Háziorvosi Szolgálat háziorvosa, Szántó Lászlóné dr. Takács Erzsébet, a debreceni Allergológiai Járóbeteg Szakrendelés főorvosa, valamint Urbancsek Hilda, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Onkológiai Intézet Sugárterápia osztály egyetemi adjunktusa.


Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (j) és Rétvári Bence parlamenti államtitkár a Magyar Érdemrend Lovagkereszt, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt, az Érdemes Művész, a Kiváló Művész és a Babérkoszorú-díjak átadásán a Várkert Bazárban 2019. március 12-én.
Budapest - Önök a tudomány és a kultúra különböző területein a semmiből alkottak értéket, példaképül szolgálnak kortársaiknak és a feltörekvő ifjúságnak is. Korszakváltó időszakban vagyunk, szükség van mindenki tehetségére - mondta Kásler Miklós kedden a Várkert Bazárban a Magyar Érdemrendek, illetv...

A Debreceni Egyetem díszdoktora lett Matolcsy György
Debrecen - Matolcsy György a Debreceni Egyetem (DE) díszdoktora lett, a jegybankelnök csütörtökön az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi egyetemi szenátusi ülésen vette át a doctor honoris causa kitüntetést. A laudációban elhangzott: Matolcsy György...Debrecen.
HAON.HU


hirdetés