A legmodernebb technológiákról

Akt.:
A legmodernebb technológiákról
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Az ország egyik legszínvonalasabb szakmai találkozójává vált a Debreceni Fogászati Napok.

A fogorvostudomány legújabb vívmányairól tanácskoznak hazai és külföldi résztvevőkkel csütörtöktől szombatig a 20. Debreceni Fogászati Napokon a Kölcsey Központban.

Fotó: Molnár Péter

A Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Kara bár még csak 15 éves, a fogorvosképzés jóval nagyobb múltra tekint vissza. Az ország egyik legszínvonalasabb szakmai találkozóján a hagyományoknak megfelelően ezúttal is igyekeztek az érdeklődők számára izgalmas, szakmai szempontból hasznos programot összeállítani a szervezők. A fogorvosi kar kiváló oktatóinak magyar nyelvű előadásai mellett néhány elismert nemzetközi előadót is meghívtak, hogy tudásukat, szakmai ismereteiket és a legújabb kutatási eredményeiket a jövő fogorvosai elé tárják.

Bágyi Kinga, a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karának dékánja | Fotó: Molnár Péter

Fontos az állandó megújulás

– A rendezvény hallgatói kezdeményezésre indult 1990-ben, és az elmúlt húsz évben nagy változáson ment keresztül, hiszen az egynapos találkozó ma már háromnapos eseménnyé fejlődött. Ez azért is jelentős, mert a fogászati napok akkreditált kurzusnak tekinthető a posztgraduális képzésben diplomát szerző fogorvosaink számára. Évről évre próbálunk olyan előadásokat összeválogatni, amelyek a gyakorló fogorvosaink számára érdekesek lehetnek, illetve a legújabb anyagokat, eszközöket és technikákat kívánjuk bemutatni. Az idén 36 előadóból 32 a saját karunk orvosa, különféle szakmai területeket felölelve. A konferencia programját hagyományosan próbáljuk színesíteni külföldi előadók meghívásával is – mondta Bágyi Kinga, a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karának dékánja.

GyTDebrecen.
HAON.HU


hirdetés