Debrecen rendezheti a 2016-os junior műkorcsolya-világbajnokságot

Akt.:
Ottavio Cinquanta, a nemzetközi szövetség elnöke és Kósa Lajos
Ottavio Cinquanta, a nemzetközi szövetség elnöke és Kósa Lajos - © Fotó: Facebook
Szocsi/Budapest, 2014. február 19., szerda (MTI) – Debrecen rendezheti a 2016-os junior műkorcsolya és jégtánc-világbajnokságot.

Ezt Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke, Debrecen polgármestere jelentette be facebook-oldalán, miután megállapodott Ottavio Cinquantával, a nemzetközi szövetség (ISU) vezetőjével a szocsi téli olimpián.

„Megállapodtunk: 2016-ban Debrecen közönsége élvezheti a junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokság eseményeit” – írta.

A téli olimpia helyszínén tartott prezentáción Kósa már jelezte: előzetes hozzájárulásuk már van az ISU vezetőitől, de Szocsiban még fontos tárgyalások vártak rájuk annak érdekében, hogy elnyerjék a rendezési jogot. Ezzel kapcsolatban Kósa az MTI érdeklődésére elárulta, elsősorban a finanszírozással kapcsolatban tárgyaltak az ISU illetékeseivel arról, hogy a szervezet mekkora összeggel támogatja majd az eseményt. Hozzátette: ebben a kérdésben még nem született végső megállapodás, ugyanakkor az ISU várhatóan 600 ezer és 1 millió dollár közötti összeggel járul majd hozzá a rendezéshez.

Kósa Lajos elmondta, hogy a 2016-os eseményt megelőzően Budapest rendezheti a 2015-ös junior szinkronkorcsolya világbajnokságot.

A junior korosztály egyéniben a 13-19 éves versenyzőket, míg párosban a 21 év alattiakat jelenti.

A tervek szerint a junior műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot 2016. március 14. és 20. között rendezhetik meg Debrecenben.

A MOKSZ tavaly márciusban határozott arról, hogy benyújtja a pályázatot a junior vb-re. Debrecen már négy jeges világversenynek adott otthont jégkorongban és rövidpályás gyorskorcsolyában, de a “legművészibb” jeges sportágban még sohasem volt házigazda.

– MTI –


Vébét hoz Kósa Lajos Szocsiból
Debrecen – Sikeresek voltak a tárgyalások, szinte biztos, hogy Debrecen ad otthont a junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságnak.