Debrecen önkormányzata is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjaihoz

Debrecen – Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év november utolsó hetében rendezik meg, idén november 20. és 26. között tartják majd. Lelkes önkéntesek saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet arra, hogy milyen módon lehet csökkenteni a keletkező hulladék mennyiségét, hogyan lehet újrahasznosítani azokat és arra, hogy miért fontos a szelektív hulladékgyűjtés.

A Földművelésügyi Minisztérium szervezésében Magyarország 2017-ben is részt vesz az „Európai Hulladékcsökkentési Hét” kampányban. Az idei jelmondat: „Adj új életet tárgyaidnak!” Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy hogyan lehet csökkenteni a keletkező hulladék mennyiségét. Csatlakozni, regisztrálni 5 kategóriában lehet (államigazgatási szerv, hatóság, gazdálkodó, ipari szervezet, civil szervezet, oktatási intézmény, magánszemély) november 15-én éjfélig.

A 2017-es „Európai Hulladékcsökkentési Hét” fókuszában a keletkezett hulladék csökkentésének egyszerű megoldásai szerepelnek, úgy mint az újrahasznosítás és javítás – olvasható a debreceni önkormányzat közleményében.

Az idei évben arra törekszenek a szervezők, hogy felhívják a figyelmet az eddig háttérbe szoruló használt tárgyak adományozására, illetve ezek vásárlására, valamint arra, hogy mielőtt kidobunk egy elromlott vagy eltörött tárgyat, gondoljuk végig, hogy az megjavítható-e. Így tudunk új életet adni tárgyainknak.

Ezen a honlapon a szervezők ötletekkel is segítik a regisztrálni szándékozókat.