Debrecen mindig is iskolaváros volt

Debrecen – Sikeres féléven vannak túl a Debreceni Szakképzési Centrum tagintézményei.

A szakképzés az oktatás sajátos területe, mely indokolttá tette annak kiemelését és megreformálását. Az átalakítások során az országban 365 tagintézményből 44 képzési centrum jött létre, melyek önálló gazdálkodási szervként, szuverén szakmai önállósággal működnek – közölte Palotás József, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal főigazgatói jogkörben eljáró főigazgató-helyettese azon a keddi – félévzáró – összevont értekezleten, melyet a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) szervezett a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskolában.

Köszöntőjében dr. Barcsa Lajos, a Mechwart igazgatója elmondta, iskolája és a DSZC többi intézménye a szakemberképzés színvonalának növeléséért dolgozik évtizedek óta. Ennek keretében számos vállalattal állnak szakmai együttműködésben, ezzel is emelve a képzés hatékonyságát. Komolay Szabolcs alpolgármester kiemelte, Debrecen mindig is iskolaváros volt, és ha a vezetésen múlik, a jövőben is az marad. Mindenki közös érdeke, hogy a minőségi oktatás révén egyre több magasan képzett, modern tudással felvértezett munkaerőt biztosítsanak a térség és az ország vállalkozásai számára.

Tízmilliárdok az oktatásra

Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke szerint az előrelépésben a humán erőforrás, a kutatás és a technológia fejlesztése kulcskérdés, ezekre 270 milliárd forintot költenek, melyből 89 milliárd közvetlenül az oktatásba kerül. Zárásként dr. Tirpák Zsolt, a DSZC főigazgatója értékelte az elmúlt félévet és vázolta azokat a célokat, amelyek megvalósításával még jobban kiszélesíthetik a szakemberképzés megyei bázisát.

HBN
hirdetés