„Azért nehezebb a dolguk, mert többet várnak el tőlük”

Akt.:
„Azért nehezebb a dolguk, mert többet várnak el tőlük”
© Fotó: Pixabay
Debrecen – „Vajon nehezebb a mai általános iskolásoknak, mint az ön idejében volt?” – tettük fel a kérdést a járókelőknek, viszonylag egységes válaszok születtek.

– Szerintem könnyebb volt az én időmben, mert nem voltak akkora elvárások egy gyerekkel szemben, mint ma. Most több a tanulnivaló, már óvodában is idegen nyelvet kell tanulniuk – mondta el lapunknak Molnár Imre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Molnár Imre

Mile Viktória is hasonlóan látja. Szerinte is nehezebb helyzetben vannak a mai kisiskolások, nagyobb a teher a vállukon. Az ő idejében a tanárok sem voltak ilyen szigorúak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mile Viktória

– Úgy vélem, nehezebb a dolguk, főleg azért, mert szinte egész napos az iskola, és sokkal több házi feladatot kapnak, mint mi annak idején. Kevesebb a szabadidejük is – felelte Szabó Edina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szabó Edina

Magyari Lilla szerint sokban megkönnyíti az elsősök dolgát, ha az óvodában megfelelő felkészítést kapnak. Valamint a szülők odafigyelésén is sok múlik. Jóval nehezebb az iskolatáskájuk, mint az övék volt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Magyari Lilla

– Azért nehezebb a dolguk, mert többet várnak el tőlük. Úgy gondolom, hogy a technikai eszközök inkább negatív hatással vannak rájuk – fűzte hozzá Bánszki Fruzsina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bánszki Fruzsina

– Mindenképp nehezebb helyzetben vannak, mivel rengeteg a töltelék tantárgy, ami szerintem felesleges még első osztályban, ilyen a hittan és az etika. Inkább választhatóvá kellene tenni ezeket, mint kötelezővé – fejtette ki Kovács Ádám.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kovács Ádám

HBN|Fotók: Molnár Péter