Majd’ egy óra várakozás a lámpa előtt Debrecen felé

Nem a megszokottak szerint lehet közlekedni a csomópontban
Nem a megszokottak szerint lehet közlekedni a csomópontban - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A reggeli és a délutáni csúcsban 8–10 lámpaváltást is kellett várni, főleg a megyeszékhely felé vezető sávban a 4-es főúton, az épülő M35-ös autópálya metszéspontja előtt. A torlódások a hétvégével megszűnhetnek, mert helyükre kerülnek a sztrádaelemek, viszont az építkezés jellegéből adódóan rövidebb ideig tartó torlódások még várhatóak a későbbiekben is.

A hétvégétől a korábbi gyakorlatnak megfelelően, tehát 2×2 forgalmi sávon haladhat a járműforgalom a 4-es főút és az épülő M35-ös autópálya találkozásánál. Akkortól várhatóan nem lesznek 10–50 perces várakozások a közlekedési lámpa előtt. Kósa Veronika, a Magyar Közút megbízott kommunikációs osztályvezetője arról is tájékoztatott, hogy a napokig komoly forgalomlassulást okozó sávlezárások és sávelhúzások a 4-es számú főút feletti hídgerendák beemelésének előkészületei, valamint az autópályaelemek helyükre illesztése miatt történtek. Kósa Veronika hozzátette, hogy a főút forgalmát jelentősen befolyásoló munkavégzés már nem történik, de az építési terület jellegéből adódóan kisebb korlátozások továbbra is várhatók.

di_m354

Fotó: Derencsényi István

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. illetékesétől megtudtuk, hogy az M35 autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti 5,43 kilométeres szakasza, valamint az 5,5 kilométer hosszan, új nyomvonalon megépülő 481. számú főút várhatóan 2018 elejére elkészül. Az új főút és Berettyóújfalu közötti 20,2 kilométeres részt pedig jövő év végére fejezik be.

HBN–KZS


Elkezdődik az Árpád téri csomópont átépítése

Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciójában 52 debreceni csomópont átalakítása történik meg annak érdekében, hogy gyorsabbá és biztonságosabbá váljon a városi közlekedés. A program első üteme az Árpád teret és a Nyíl utcát érinti.

Elkeserítő a debreceni dugóhelyzet: évente több mint egy napunk megy rá az araszolgatásra

A debreceniek több időt töltenek a forgalomban vesztegelve, mint a budapestiek. Az országban a cívisvárosban a legrosszabb a helyzet.