Debrecen Gladiators: lenullázták a legjobb sort

Kiválóan teljesítettek a debreceniek
Kiválóan teljesítettek a debreceniek - © Fotó: Váradi-Király Fotó
Debrecen – Szűcs Botond elégedett volt tanítványaival, akik igazi rangadóként élték meg a meccset.

A Gladiators amerikaifutball-együttes 28–0-ra győzött a Budapest Cowbells vendégeként múlt vasárnap az U19-es bajnokság alapszakaszának utolsó körében. A forduló előtt a cívisvárosiak a negyedik helyen álltak, míg a fővárosiak az elsők voltak. Így egy kiélezett összecsapás elé néztek a csapatok a Pénzügyőr pályán.

Nagy kedvvel játszottak

Az első negyedben mindkét együttes keményen védekezett, de végül a Cowbells egy nagy hibát vétett (0–2). A második játékrészt nem kezdte jól a Gladiators, Németi Soma átadását lefülelték. A malacbőrt azonban Béres Marcellnek köszönhetően azonnal visszaszerezték a vendégek. Az akció nem maradt kihasználatlanul, Németi szerezte meg a találkozón az első touchdownt (0–8). Ezután a Gladiátorok ismét megkaparintották a labdát, ezúttal Boruzs Kevin csapott le Kelemen Marcell átadására. Ezt pedig ismét pontokra váltották a cívisvárosiak. Németi Kovács Ádámot találta meg egy TD-t érő passzal, 14–0-ra vezetett a Gladiators a szünetben.

A harmadik negyed elején a hazai védelem brillírozott, még egy interceptiont is jegyzett, de a támadósor nem tudott faragni a hátrányon. Így 14–0-s vendég előnnyel fordultak a csapatok az utolsó játékrészre. A Gladiators az első támadását ki is használta a negyedben, Gréczy Balázs futott touchdownt. Kovács Ádám ezúttal berúgta az extrát (0–21). A Kolomposoknak ezek után muszáj volt kockáztatni. A következő támadásuk a félpályánál halt el. A cívisvárosiak pedig ezután eldöntötték a találkozót. Sikerével a Gladiators első helyen végzett a Keleti csoportban és az elődöntőben a nyugati második Young Guns Unitedet fogadja majd vasárnap 13.30-tól Nyírábrányban, a Határőr úti sportpályán.

„Jól sikerült a felkészülés a Cowbells ellen, amit elterveztünk, azt meg is tudtuk csinálni. Összeszedetten, nagy kedvvel játszottak a srácok, igazi rangadóként élték meg a meccset. Kevésszer adtuk el a labdát, szerencsére szereztünk is néhányat” – értékelt Szűcs Botond vezetőedző.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek