Debrecen bemutatkozott Bécsben

Debrecen bemutatkozott Bécsben
© Fotó: Magánarchívum
Bécs, Debrecen – Gazdasági együttműködésről is tárgyalt Papp László polgármester Bécsben.

A múlt év decembere óta a Bécsből vonattal közvetlenül is elérhető Debrecen turisztikai kínálatának bemutatása volt a fő célja a debreceni városházi delegáció május 7-én az osztrák fővárosban tett látogatásának.

Papp László köszöntőjében hangsúlyozta: a korábbi rebellis város látogat a császárvárosba, elfogadva a megtisztelő invitálást. A debreceni párost ünneplő fesztivállal Bécs és Debrecen kapcsolata kaphat új értelmet. Debrecen elsődleges célja az, hogy ne csak ismert, hanem elismert is legyen Bécsben, minél többen érezzenek késztetést, hogy megismerjék és megízleljek a Debrezinert a város más értékeivel együtt Debrecenben is.
Perényi János, Magyarország bécsi nagykövete beszédében kitért arra, hogy az osztrákok számára Debrecen még nem igazán felfedezett turisztikai célpont.

Debrezinert Debrecenből

Tekintettel arra, hogy Ausztriában sokan a debreceni kolbász (Debreziner Wurst) révén ismerik Debrecent, így a rendezvény gasztronómiai része tovább erősítette a Debreziner hírnevét. Megbeszélések kezdődtek arról is, hogy a Debrecen régiójában készült debreceni páros megjelenjen Bécs kiemelt vendéglátóhelyein.

Papp László a rendezvényen megbeszélést folytatott Michael Häupllal, Bécs polgármesterével is. Többek közt arról is szó esett, hogy Debrecen a két város közötti áruforgalom terén együttműködésre készül a bécsi konténerterminállal, a WienConttal is.

HBN


Közvetlen vasúti kapcsolat Debrecen és Bécs között
Közvetlen vonatjárat indult az osztrák főváros és Debrecen között, ez alkalomból rendezett Debreziner Wurst-partit a Magyar Turizmus Zrt. Bécsben, az Albertina előtti téren csütörtökön.