DEAC: van mit törleszteniük a jászságiaknak

Kósa Tamásék nagyon szeretnék már végre megszerezni első idegenbeli sikerüket
Kósa Tamásék nagyon szeretnék már végre megszerezni első idegenbeli sikerüket - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Ahhoz a Jászberényhez látogat a DEAC, amely nyerni tudott az Oláh Gábor utcán.

Az A csoportos kosárlabda-bajnokság 2018/19-es kiírásának meglepetéscsapatánál, a Jászberénynél vizitál szombaton 18 órától a DEAC együttese. Berényi Sándor tanítványai januárban előbb nagyarányú vereséget szenvedtek a Körmend gárdájától, ám a fiaskót feledtetni tudták a múlt vasárnap hazai pályán elért nagyszerű sikerükkel, melyet a Kecskemét felett arattak.

Nagyon örültünk, hogy a körmendi vereség után talpra tudtunk állni, és egy végletekig kiélezett meccsen legyőztük a kecskemétieket. Ez lendületet adhat a társaságnak, egész héten jó hangulatban teltek az edzések, szeretnénk a Jászberény elleni derbit is behúzni!”

– jelentette ki Kósa Tamás, a DEAC fiatal játékosa.

A tavaly még a kiesés ellen menekülő jászságiak jelenleg a tabella harmadik helyén állnak, a cívisvárosiak az ötödikek. Nikola Lazics együttese igazán jó formát mutat, idén előbb a Paksot győzte le idegenben, míg az előző, 15. fordulóban a Zalaegerszeget múlta felül odahaza. A Debrecennek nagyon jól megy a játék hazai pályán, idáig csupán egy formáció tudott győztesen távozni az Oláh Gábor utcáról, és ez éppen a Jászberény volt, így van mit törleszteniük Bognár Kristóféknak.

Végre idegenben is!

– Mindent megteszünk érte, hogy végre idegenben is nyerni tudjunk. Fájó vereséget szenvedtünk aktuális ellenfelünktől október közepén, azon leszünk, hogy ők is megtudják, átéljék, nekünk milyen volt akkor. Azóta igazoltak, nem teljesen azzal a csapattal fogunk találkozni, mint pár hónapja. Úgy hiszem, mindenre felkészültünk, alaposan kielemeztük őket, tudjuk, mik az erősségeik és a gyengéik. Nincs sérültünk szerencsére, mindenki bevethető és sikerre éhes – mondta el lapunknak Kósa.

Amint arra a DEAC honlapján olvasható cikkben is felhívják a figyelmet, a Pantelics–Alexandrov duó a bajnokság egyik legfélelmetesebb párosát alkotja a palánkok alatt, Orlando Coleman a lendületet, Miljan Rakics pedig a rutint biztosítja a csapatnak. A magyarok nem sok lehetőséghez jutnak, de Kerpel-Fronius Balázsra, Czirbus Györgyre és a korábban Debrecenben is megforduló Cseh Györgyre mindenképpen érdemes lesz odafigyelni.

A 2018/19-es szezon első felében a Debrecenben lejátszott találkozón végig a Jászberény vezetett, és végül 7 pontos győzelmet aratott. Ezen a mérkőzésen sikerült féken tartaniuk Boriszovot, aki csak 14 pontig jutott. Dugat volt a legjobb hajdú-bihari kosárszerző, ő 24 pontig jutott. Azon a találkozón még nem erősítette a debrecenieket Ivosev Tamás, ezúttal azonban már rá is számíthat Berényi. A riválisnál Nelson volt a legjobb, de ő azóta sérülés miatt hiányzik, helyét Pitts foglalta el, aki nagyon jó formát mutat.

SZADÓ


Milos Boriszov ezúttal is 20 pont fölé jutott
Debrecen - Továbbra is tartja helyét a tabella első felében a DEAC. Egy végletekig kiélezett mérkőzésen hárompontos győzelmet aratott hazai pályán a DEAC kosárlabdacsapata. A közvetlen rivális Kecskemét szinte az egész második félidőben vezetett, de a végén a hajdúságiak koncentráltak jobban. ...