DEAC: Újabb lépés a felsőház felé

DEAC: Újabb lépés a felsőház felé
© Fotó: debka.hu
Debrecen – Nagyon fontos mérkőzés várt a DEAC kosárlabdacsapatára az Amatőr női NB1 vasárnapi játéknapján.

Kovács Imre tanítványai azzal a Szegeddel találkoztak, akik közvetlen riválisuk a felsőházi rájátszásért vívott csatában. Hazai győzelem esetén a debreceniek pontszámban utolérhették ellenfelüket a tabellán, míg egy esetleges csongrádi siker akár el is dönthette volna a legjobb négybe való jutás sorsát.

Női mérkőzéstől szokatlan módon potyogtak a kosarak az összecsapás kezdetén, mindkét alakulat nagy energiákat mozgósított a támadó oldalon. Öt perc elteltével 13-12-re vezettek a hazaiak, ám így is rengeteg bosszantó hiba csúszott a játékukba, elsősorban kimaradt ziccerek és eltolódott védekezések formájában. Meg is bosszulta magát a rengeteg figyelmetlenség, könnyed vezetés helyett egy pontos szegedi előnnyel zárult a játékrész.

A folytatásban sem sokat változott a játék képe, debreceni oldalon Gál és Göttlinger húzta a csapat szekerét, míg a vendégek nagyszerű csapatjátékuknak és átlag feletti lepattanózásuknak köszönhetően tudták tartani a lépést. A játékrész derekára kissé elfáradtak a saját maguk által diktált tempóban a hazaiak, így a Szeged át is vette a vezetést, melynek debreceni időkérés lett az eredménye. Hiába zárkózott becsülettel a hajdúsági együttes, az utolsó hat másodpercben két kosarat is kaptak, így a félidőben 44-37-es szegedi előnyt mutatott az eredményjelző.

A fordulás után védekezést váltott a hazai stáb, melynek meg is lett az eredménye. A stabil hátsó alakzat eleinte pontszegény támadásokkal párosult, így a differencia nem csökkent jelentősen. Földi, a vendégek legjobbja a huszonhatodik percben megkapta harmadik személyi hibáját is, melyet könyörtelenül kihasznált a DEAC. Szinte minden támadást a rutinos centeren igyekeztek befejezni, Földvári Andrea pedig köszönte szépen, s futószalagon szállította a ketteseket, így a negyed végére sikerült is az egyenlítés.

Tovább folytatta taktikus játékát a Debrecen, s hiába próbált meg mindent a vendégcsapat, öt perc után már kilenc ponttal vezettek Szabó Rékáék. A hátsó alakzatban szinte tökéleteset nyújtó hajdúságiak már nem is engedték ki a győzelmet a kezükből, ám egy fontos kérdést még tartogatott a találkozó, méghozzá a pontkülönbséget. Az őszi találkozót tíz ponttal nyerték a csongrádiak, a felsőházért való küzdelemben pedig akár döntő is lehet az egymáselleni eredmény. Húsz másodperccel a vége előtt nyolc pontos DEAC vezetésnél a vendéglátók támadhattak, Gál Annamária pedig egy utolsó másodperces kosárral tíz egységnyire növelte a különbséget, így megérdemelt cívisvárosi siker született.

Három fordulóval az alapszakasz vége előtt a csapatoknak kilenc győzelme és hat veresége van, ráadásul az egymás elleni eredmény sem tud különbséget tenni. Ha az utolsó három mérkőzésén a két együttes ugyanannyi győzelmet arat, akkor a gólkülönbség számíthat a végelszámolásnál, mivel csak egyik alakulat kvalifikálhatja magát a felsőházba. Tizenöt lejátszott találkozó után mindössze két ponttal áll jobban a DEAC, így rendkívül kiélezett végjátékra van kilátás.

DEAC – Szegedi KE 72-62 (22-23; 15-21; 16-9; 19-9)

DEAC: Földvári 28, Göttlinger 15/9, Gál 20/3, Szabó 6, Szendrei 2 cserék: Papp 1, Gaszner -, Gyulai -, Máriás -, Chvatal -, Új -.

edzők: Kovács Imre, Erdei Ádám

Kovács Imre: Félidőben védekezést váltottunk, és felhívtam a lányok figyelmét a kizárásokra is, ennek meg is lett az eredménye, ráadásul a második félidőben sikerült megtalálnunk a gyengepontjukat. Fontos győzelmet arattunk egy nagyon jó csapat ellen, ezzel újabb lépést tettünk a célunk eléréséhez. Gratulálok a lányoknak!

HBN-EÁ

Címkék: ,hirdetés