DEAC: türelmesen kell játszaniuk a jégkorongozóknak

Kemény, de nyerhető meccs vár Berta Ákosékra
Kemény, de nyerhető meccs vár Berta Ákosékra - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Corona Brasov együttese látogat pénteken 18 órától a Debreceni Jégcsarnokban.

A DEAC és a Brasov szeptemberben már találkozott egymással, azt a mérkőzést a cívisvárosiak nyerték 6–1 arányban. A Brassónak nagyon nem ment abban az időszakban, nem sokkal később a Csíkszereda is elhúzta a nótájukat. Azóta győztek ugyan a Vienna Capitals és a Gyergyó ellen, de Greg Lindqvist vezetőedző így sem volt elégedett a csapata teljesítményével – írja a Deacjegkorong.hu. Persze a nem túl acélos mérleg nem szabad, hogy megtévessze a debrecenieket. A Brassó jó erőkből álló, tapasztalt alakulat, a kapusrangsort például Patrik Polc vezeti, míg a góllövőlistán Jereme Tendler a második. Az összképet némileg árnyalja, hogy a brassóiak győzelmeiket a mezőny végén tanyázó ellenfelekkel szemben gyűjtötték össze.

Kapura lőni

A DEAC aktuális ellenfele nagyon sok kiállítást szed össze, a büntetéspercek listáján négy brassói játékos is az élmezőnyben tanyázik. Emellett sok hibával hokiznak, amit fegyelmezett, koncentrált játékkal ki lehet használni. A folyamatos figyelem így sem nélkülözhető, mivel a Debrecen 16 ponttal áll a bajnoki tabellán, a rivális mindössze egy ponttal szerzett kevesebbet, tehát előzési pozícióban vannak. A mezőny közepén egyébként is nagy a tömörülés, a 3. és a 6. helyezett csapatot mindösszesen négy pont választja el egymástól.

A leglényegesebb azonban az, hogy David Musial tudja, mit kell majd játszani. A vezetőedző erről a következőket nyilatkozta: „Jól játszottunk az első, Brassó elleni meccsünkön, de a pénteki egy új találkozó lesz. Valóban jó csapat az ellenfelünk, ám ha agresszíven tudunk hokizni, mindenki a legjobbját nyújtja, szerintem jó eredményt érhetünk el. Türelmesen kell jégkorongoznunk, de fontos lesz a letámadás is. Az ő harmadukban kell tartanunk a korongot, sokat kell kapura lőnünk, és meglátjuk, mi lesz belőle.”

HBN